Türkiye gündemini sarsan yolsuzluk operasyonunun kilit isimlerinden biri olan ve Türkiye'nin Ebru Gündeş'in kocası olarak tanıdığı Bakü doğumlu 29 yaşındaki Reza Zarrab'ın gözaltına alınması Azeri basınında da geniş yankı buldu.

"TÜRK POLİSİ REZA'YI GATALADI"

Gündeme bomba gibi düşen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili detayları okurlarına aktaran Azeri Press Ajansı, İran asıllı Azeri iş adamı Reza Zerrab'la ilglili gelişmeleri yakından takip ediyor. Operasyonun kilit isimlerinden biri olarak gösterilen Zerrab'ın geçmiş dönemde adının karıştığı yolsuzluk dosyalarının tüm detaylarıyla anlatıldığı haberlerde "Türk polisi Reza'yı gataladı" başlığıyla verildi.

TÜRK YETKİLİLERE RÜŞVET VERDİ

Reza Zerrab'ın 2009-2012 yılında kurduğu şirketleri aracılığıyla İran'dan Türkiye'ye yapılan altın transferine aracılık ettiği bilgisinin de yer verildiği haberde, ünlü işadamının yapılan yolsuzluklarda Türk hükümet yetkililerine rüşvet verdiği iddia edildi.

AĞIR SUÇLAMALAR

Diğer Azeri internet sitelerinin de geniş yer verdiği Reza Zerrab için kara para aklama, İran'dan Türkiye'ye büyük fonların yasadışı transferi, külçe kaçakçılığı, sahte belge ve rüşvet suçlamaları yapıldı.

"EYİ Kİ BİZİM VATANIMIZDAN GEDİFDİ"

Azeri forumlarında da rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili çarpıcı yorumlar yapılıyor. Azeri vatandaşların kınadığı Zarrab için "Eyi ki bizim vatanımızdan gedifdi" yorumları yapıldı.