Milli güreşçimiz Taha Akgül, 125 kiloda İranlı rakibini 3-1 mağlup etti ve altın madalya kazandı

2016 Rio Olimpiyatları'nda milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandırdı.
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan erkekler serbest stil güreş 125 kilo finalinde, son iki yılın dünya şampiyonu Taha Akgül ile son olimpiyat üçüncüsü İranlı Komeil Nemat Ghasemi karşılaştı.
Finalde Ghasemi'yi 3-1 yenen Taha Akgül, kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde etti. Rio 2016'da ilk altın madalyasını kazanan Türkiye, güreşte 5, toplamda da 8 madalyaya ulaştı.

Karşılaşmanın ardından galibiyetini mindere gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile kutlayan Taha Akgül, Türk bayrağıyla zafer turu attı. Milli sporcu ardından tribündeki anne ve babasının yanına giderek sevincini paylaştı.
İlk turu maç yapmadan geçen Taha, ikinci turda Moğol Chuluunbat Jargalsaikhan, çeyrek finalde Belaruslu İbrahim Saidau karşısında sayı üstünlüğüyle galip gelmiş, yarı finalde de Ermeni Levan Berianidze'yi 3-1 yenerek finale kalmıştı.
Erkekler serbest stil 125 kiloda bronz madalyalar ise Belaruslu İbrahim Saidau ve Gürcü Geno Petriashvili'nin oldu.
Bu arada Taha Akgül'ün madalya mücadelesini, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve birçok milli sporcu da izledi.