Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel öğretim kurumu açacakların standartlarını belirlediği özel öğretimstandartlar yönergesini yayımladı. Sadeleştirilen yönergeyle, kademeli eğitime geçiş sonrasında ilkokul, ortaokul ve liseye dönüştürülen okul binalarının ortak kullanımalanlarına sınırlama getirildi. Bu kapsamda yenilenen yönergeye göre, öğrenciler okulların sadece yemek salonu, kapalı beden eğitimi salonu ve kütüphanelerini dönüşümlü olarak ortak kullanabilecek.
ENGELLİYE AYRI DÜZENLEME
Bu kapsamda yapılan değişiklikle, bedensel engelli öğrencilere yönelik okul programı uygulayan kurumlarda, koridor, lavabo, yemekhane, yatakhane, sınıf ve bahçe gibi ortak kullanımalanları, tekerlekli sandalye ile dolaşmayı sağlayacak şekilde düzenlenecek ve rampa, tutamak gibi ek önlemler alınacak.Görme engellilere destek eğitimprogramı uygulayanmerkezlerin kurumgirişi, koridor, derslik, lavabo, tuvalet, yönetimve diğer bütün giriş yerleri de aynı şekilde belirtilen standartlar esasında düzenlenecek ve varsa asansör kumanda düğmelerinde bulunan yazı ve rakamlar kabartma Braille alfabe yazısı ile yazılacak
ORTAK ALANA SINIRLAMA
Özel okulların belirtilen standartlara uyması için gereken denetimler bakanlık tarafından yapılacak. Yeni yönergeye göre ilkokul, ortaokul ve liselerin, en az öğretimyılı sayısı kadar dersliği ve oyun bahçesi bulunan bağımsız binalarda açılması esas alınacak.Meslek liseleri, diğer ortaöğretimokulları ile aynı katta açılamayacak. Yönergeyle ortak kullanım alanlarına da sınırlama getirildi. Eski yönergede değişik kademedeki öğrenciler tarafından birçok alan ortak kullanılabilirken, yeni yönergede sadece bazı alanların dönüşümlü olarak ortak kullanılması gerektiği ifade edildi.