Trabzon’da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı. Trabzon’da geçmiş yıllara oranla büyük bir katılımın gerçekleştiği 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüşü TEDAŞ binası önünden başlayarak Kahramanmaraş Caddesi istikametinden, Atatürk Alanına doğru yürüyüşe geçti. Sendikalar ve öğrencilerin destek verdiği 1 Mayıs Kutlamalarında AK Parti aleyhinde sloganlar atılırken, hazırlanan pankartlarda dikkat çekti.
CHP Trabzon İl Başkanlığı ve ilçe örgütlerinin de destek verdiği yürüyüşte, İl Başkanı Yavuz Karan’da hazır bulundu. Partililerle birlikte sloganlar atan Karan, yürüyüşün sonuna kadar partilerle en ön saflarda yürüdü.
Yürüyüş sırasında arka saflarda ki bir grubun Türkçe, Lazca ve Kürtçe’de dahil 5 dilde hazırladığı ‘Yaşasın 1 Mayıs’ pankartı ise yürüyüş boyunca dikkatle takip edildi.

Bu noktada Kürtçe sloganlarda atan grup sivil polisler tarafından her hangi bir olumsuz olaya karşı sıkı koruma altına alınması ise dikkat çekti.
Yürüyüşün ardından Atatürk Alanında toplanan kalabalık, burada hep birlikte sloganlar atarak 1 mayıs coşkusunu devam ettirdi.



Atatürk Alanında ki program ise konuşmalarla başladı. 1 Mayıs’ın anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından ise önce Halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.
Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından da Trabzonlu ünlü sanatçı Apolas Lermi, bir konser verdi.
Konsere kadar her hangi bir aksaklık olmazken, bu dakikalarda ise beklenmedik bir olay gerçekleşti. Sahneye çıkan Lermi, ses sisteminde sürekli yaşanan aksaklıktan şikayet ederek, “Belediyenin bize layık gördüğü ses sistemi bu” demesi üzerine sistemin başında bulunan personel biranda sesi kıstı. 1 Mayıs düzenleme komitesindekilerin araya girmesi ile tatsızlık biraz olsun giderilirken, konser boyunca ise sürekli aksaklıklar yaşandı.
Bunun üzerine Lermi, ses sisteminde yaşanan aksaklıkları göstererek konseri kısa kesti.
Lermi’nin konserinin ardından Trabzon’da ki 1 Mayıs kutlamaları sona erdi.