Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesi imza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Basın mensuplarının, Türkiye’nin dönem dönem kış aylarında yaşadığı doğalgaz krizini hatırlatarak, bu projenin bu soruna çözüm olup olmayacağını sorması üzerine Başbakan Erdoğan, projeden elde edilen doğalgazın 8 milyar metreküpünün ilk aşamada Türkiye’ye verileceğini belirtti. Hattın kapasitesinin 50 milyar metkeküpe çıkarılmasının hedeflendiğini kaydeden Erdoğan, Aliyev ile yaptıkları görüşmede Türkiye’nin ihtiyacı kadar doğalgazı verebileceklerini ilettiğini ifade etti.


Basın mensuplarının, Suriye’nin Türk jetini uluslararası sularda düşürmesiyle ilgili Rusya’nın yaptığı açıklamalarla ilgili sorusunu cevapladı. Rusya Dışişleri Bakanlı Sergey Lavrov’un Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede aktardıklarının farklı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Buradaki açıklaması Suriyeli mahfilleriyle yaptığı görüşmeden hareketle, onların diliyle biraz konuşmuş olsa gerek. Tabii bizim şu andaki bulgularımız, elimizdeki belgeler pek de onun iyi niyetli davrandığı kadar bir tablo ortaya koymuyor.” ifadesini kullandı.
NATO’nun Brüksel’deki toplantısının ardından aldığı tavrı olumlu bulduğunu aktaran Başbakan Erdoğan, 28 ittifak üyesinin Suriye’yi şiddetle kınadığını ve saldırının kabul edilemeyeceğini vurguladığını aktardı. Erdoğan, NATO’nun tavrı ile ittifakın ayrılmaz bir bütün olarak süreci takip edeceğini ortaya koyduğunu belirtti.