Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, Ocak ayında polis aracına çarpmış, çarptığı araçtaki bir polis şehit olurken diğeri de yaralanmıştı. Kazadan sonrası hazırlanan iddianamede tutuklu olarak yargılanan Rüzgar Çetin'in 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis  cezası istenmişti.

Kazada yaralanan polis, 29 yaşındaki Emre Tetik dilekçe vererek Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetinden vazgeçmişti. Bugün ise kazada şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz şikayetinden vazgeçti.

Peki Rüzgar Çetin davası şikayetlerin çekilmesinden sonra nasıl şekillenecek? Ceza hukuku uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen yorumladı.

KAMU DAVASI DEVAM EDECEK

Prof. Dr. Ersan Şen, ölümlü trafik kazalarında şikayete bağlılık olmadığını vurgulayarak kamu davasının devam edeceğini belirtti. Şen, "Kazada şikayetler çekilmiş olsa bile kamu davası devam edecektir. Çünkü ortada ölümlü bir kaza var. Yaralı olsaydı davanın durumu değişebilirdi ama ölümlü bir kaza olduğu için durum değişmeyecek. Sadece ceza miktarı 2 yıldan 15 yıla kadar değil de 2 yıldan 6 yıla kadar şeklinde değerlendirilecek. Mahkemede bilinçli taksir unsuru olduğu belirlenirse ceza üçte birden yarısına kadar artırılabilir. Bilinçli taksirin cezası paraya çevrilmez" dedi.

TAHLİYE İHTİMALİ VAR

Mahkemeden karar çıkması durumunda Rüzgar Çetin'in şimdiye kadar tutuklu bulunduğu sürenin cezasından düşeceğini söyleyen Şen, "Eğer dava bitmemişse tahliyesi de gündeme gelebilir. Çünkü ölçülük ilkesi var. Uzun süredir içeride kalıyorsa, o süre de dikkate alınarak adli kontrol şartı ile serbest de bırakılabilir ama bu ceza almayacağı anlamına gelmez" dedi.