Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kendilerinden başka toplu taşıma aracı istemeyen taksiciler, otobüs şoförlerini darp ederek, linç girişiminde bulundu. O anlar vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çalışan taksiciler geçtiğimiz gün gelen yolcu bölümünün dış kısmında toplanarak İETT otobüslerine tepki eylemi yaptı. 

Havalimanı taksicilerinin bağlı olduğu SAV Kooperatif üyesi şoförler, hesaplı olması nedeniyle yolcular tarafından tercih edilen İETT otobüslerinin havalimanında yolcu taşımasına tepki gösterdi. 

"AKBİL DIŞARI" SLOGANLARI

Gelen yolcu bölümünün dış kısmında bir süre eylem yapan şoförler "Havalimanlarında taksi dışında ulaşım aracı görmek istemiyoruz", "Akbil dışarı" sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. 

Sloganların ardından havalimanı gelen yolcu bölümü önünde park eden Büyükşehir Belediyesi ve İETT'ye ait otobüslere yönelen Kooperatif üyesi taksiciler, otobüs şoförlerini linç etmeye çalıştı. 

Şoförlerin yardımına havalimanı polisleri ve çevredeki vatandaşlar koştu. Polis ekipleri ve vatandaşlar eylemci grup tarafından saldırıya uğrayan iki otobüs şoförünü linçten kurtardı. Kargaşa sırasında bazı sivil polislerinde taksicikler tarafından darp edildiği öğrenildi. O anlar vatandaşların cep telefonu görüntülerine yansıdı.

VATANDAŞLAR O ANLARI CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ

Vatandaşların cep telefonlarına yansıyan görüntülerde, bir gurup taksici eylem yapıyor. Taksiciler bir süre "Havalimanlarında taksi dışında ulaşım aracı görmek istemiyoruz", "Akbil dışarı" sloganları atıyor. Eylemin ardından İETT otobüslerinin olduğu bölgeye gelen taksi şoförleri ve otobüs şoförleri arasında kavga çıkıyor. Vatandaşlarında dahil olduğu kavgaya çok sayıda kişinin dahil olduğu görülüyor.