61SAAT HABER SERVİSİ

Gelen son dakika bilgisine göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu uçağı pistten çıktı. Uçağın pistten çıkması nedeniyle havalimanı uçuşlara kapatıldı.

164 yolcunun bulunduğu uçağın Birleşik Arap Emirlikleri'nden geldiği duyuruldu. Yolcuların durumlarının iyi olduğu açıklandı. 

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, iniş yapan bir uçağın pistten çıkması nedeniyle 11.20'ye kadar uçuşlara kapatıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapması planlanan tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı'na sevk edildi.

THY GENEL MÜDÜRÜ UÇUŞLAR 15.00'A KADAR İPTAL

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, ''Sabiha Gökçen Havalimanında pistin kapanmasına yol açan olay sebebi ile saat 15'e kadar Sabiha Gökçen inişli ve kalkışlı seferlerimiz iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Çağrı merkezimizden alternatif sefer planlamalarımız ile ilgili bilgi alabilirsiniz'' dedi.

VALİLİK, 'CAN KAYBI VE YARALANMA YOK'

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri Şarja - İstanbul seferini yapan özel bir hava yolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur” ifadelerine yer verildi.

TRABZON'DA Kİ UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Sabiha Gökçen Havalimanına inecek ve kalkacak uçaklar arasıdna bugün bir çok Trabzon uçağı da yer alıyordu.Sabiha Gökçen'den kalkarak Trabzon'a gelecek olan Pegasus'a ait PC 2816 uçuş numaralı saat 12.05 ve yine aynı şirkete ait PC 2820 uçuş numaralı saat 13.20 uçuşları ertelendi.Trabzon'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidecek olan Anadolu Jet'e ait THY 7423 uçuş numaralı saat 09.25 , Pegasus'a ait PC 2821 saat 14.00 ve PC 2815 uçuş numaralı saat 10.15 uçuşları da iptal edildi