Bayrampaşa’da polise düzenlenen silahlı ve el bombalı saldırının ardından yapılan operasyonla 2 kadın terörist etkisiz hale getirildi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren operasyon sırasında 2 polis de yaralandı. Saldırı anının yeni görüntüleri de ortaya çıktı...

Polis telsizinden saat 10.00 sıralarında geçen Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırı anonsu ekipleri alarma geçirdi. Olay yerine intikal eden polis ekipleri bir şüpheli araçta inceleme yaparak, Çevik Kuvvet otobüsüne el bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen 2 kadını yakalamak için operasyon başlattı. İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Polis, teröristlerin kaçtığı bölgeyi ablukaya aldı. Bölgede bulunan vatandaşları olay yerinden uzaklaştıran polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda 2 kadın şüpheli, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi Nur Sokak'ta polis tarafından kıstırıldı. Bu sırada teröristlerin sığındıkları binanın bulunduğu sokaktan silah sesleri duyuldu. Yaklaşık 2 buçuk saat süren operasyonda 2 kadın terörist etkisiz hale getirilirken, 2 polis de yaralandı. Ayağından yaralanan özel harekat polisi, mesai arkadaşlarının yardımıyla olay yerine sevk edilen ambulansa taşındı. Teröristlerin öldürülmesiyle operasyon sona ererken, polisin olay yerindeki çalışması sürüyor.
Bu arada, Çevik Kuvvet otobüsüne el bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen 2 kadın terörist güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde Çevik Kuvvet otobüsüne 2 kadın önce el bombası atıyor, ardından ise uzun namlulu silahla saldırıyor.