Sabah'tan Ertuğrul Erbaş'ın haberine göre BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak'ın arife günü kucaklaştığı PKK'lının, 8 askerin şehit edildiği Yeşiltaş Karakolu baskınında yer alan terör örgütünün Gülkan Bölüğü sorumlusu 'Ciğer- Brindar' kod adlı üyesi olduğu belirlendi.

BDP'lilerle kucaklaşan PKK'lılardan diğer ikisinin de 'Sorej' ve 'Erdal' kod adı ile tanındığı bildirildi. BDP milletvekilleri Şemdinli girişindeki Güzelkaya Mezrası'nda biri kadın 4 PKK'lı tarafından durdurulmuş, yarım saat süren örgüt propagandası sonrası BDP Eş Başkanı Kışanak tarafından sarılarak uğurlanmıştı. Habercilerin baştan sona tespit ettiği kucaklaşma görüntülerini inceleyen jandarma, o PKK'lıların kod isimlerini deşifre etti.
Alınan bilgiye göre Kışanak'a sarılan teröristin kod adı 'Ciğer- Brindar'. Gülkan Bölüğü sorumlusu olan terörist örgütün Şemdinli, Aktütün ve Geli Nehri bölgesinde faaliyet gösteren Herki Taburu'na bağlı olarak çalışıyor. 'Gabar Hestune' kod adlı PKK'lının sorumluluğundaki yaklaşık 40 kişilik bu tabur ise Cilo Eyaleti sorumlusu 'Perver Siirt' kod adlı terör örgütü üyesinden emir alıyor. Bütün bu yapılanmanın en tepesinde de 'Reşit Dostum' kod adlı Mehmet Can Gürhan var. 'Reşit Dostum' sorumluluğundaki PKK'lılar son olarak Yeşiltaş Karakolu baskınında yer aldı.

8 askerin şehit olduğu baskında 32 terörist öldürüldü. Jandarma istihbarat birimlerinin tespitini yaptığı diğer 2 PKK'lı ise 'Sorej' ve 'Erdal' kod adlı teröristler. Milletvekilleriyle buluşmaya Kanas suikast tüfeğiyle gelen 'Sorej' elindeki kamerayla da milletvekillerini çekti.

Kaynak: Sabah