Gezi Parkı olaylarında Ankara'da polisin silahından çıkan mermi ile hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında, sanık avukatları "'Çektim, üç tane sıktım' diyen kişi Ahmet Şahbaz'dır" itirafında bulundu. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütaalasında sanığın eyleminin meşru müdafa olmadığını belirterek, Şahbaz'ın olası kastla adam öldürmekten 25 yıla kadar hapis cezasını isteyerek, tutuklanmasını talep etti. Katil zanlısı Ahmet Şahbaz ise "Olay nedeniyle üzgünüm. Olayda kastım ve kabahatim yoktur" iddiasında bulundu. Mahkeme heyeti polis memuru Ahmet Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verdi.

DAVAYA CHP'Lİ VEKİLLER DE KATILDI
 
Sarısülük davası Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 10.30 da başladı. Davaya sanık polis Ahmet Şahbaz ve sanık, mağdur avukatlarının yanı sıra Sarısülük'ün yakınları ve CHP milletvekileri Hüseyin Aygün, Aylin Nazlıaka, Kamer Genç, Sezgin Tanrıkulu katıldı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA DURUŞMA SALONUNA GETİRİLDİ

Geçen duruşma da yaşanan olaylar nedeniyle Jandarma ekipleri salonun içi ve dışında güvenliğini sağlaması için hazır bulundu. Sanık polis Ahmet Şahbaz, yoğun güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirildi.

SANIK AVUKATLARINDAN TARİHİ İTİRAF

Avukat Kazım Bayraktar, duruşmadaki gerginliğin müşteki tarafından değil alınan yoğun güvenlik önlemlerinden kaynaklandığını belirterek, kapalı duruşmaya karşı çıktı.
“Çektim sıktım üç tane” videosundaki kişinin katil zanlısı olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişilerin Şahbaz’ın fotoğraflarını istediğini belirten Bayraktar, bu amaçla mahkemenin sanığın fotoğraflarının verilmesini talep etti.

Sanık avukatları ise bilirkişi incelemesi için fotoğraf istenmesinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu, buna hiçbir zaman izin vermeyeceklerini belirterek, “Çektim sıktım üç tane” videosundaki kişi müvekkilimiz Ahmet Şahbaz’dır” itirafında bulundu.

SAVCI "TUTUKLANSIN" DEDİ, MAHKEME KABUL ETTİ

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki görüşünde, Sanık Ahmet Şahbaz'ın olası kasıtla adam öldürme suçundan 16 yıl 8 aydan 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Ahmet Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verdi.