Paralel yapının yarınki seçimlerde yurt dışından siber saldırıya hazırlandığına yönelik istihbarat, Ankara'yı harekete geçirdi. Birçok kuruma "güvenlik önlemlerinizi artırın" şeklinde uyarı gönderildi.
30 Mart seçimlerinde Paralel yapı, kendi haber ajansıyla manipülasyona yeltenen ancak Anadolu Ajansı'nın (AA) devreye girip oyunu bozmasıyla bütün hesapları alt üst olan FETÖ bu kez gözünü Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve AA'ya çevirdi. Çift koldan saldırıya geçecek olan FETÖ bunun için teknolojik üretim yapan ve hali hazırda Türkiye'ye hizmet veren Alman menşeili bir firma üzerinden seçim gecesi YSK'nın, AK Parti'nin ve AA'nın veri akışına müdahale etmeye hazırlanıyor.
Türkiye'deki bir çok kamu kurumunun altyapısını yürüten ve network ağını kuran bu Alman menşeili firma kanalıyla bütün verilerle oynamayı planlayan FETÖ, böylece geniş bir kaos planına imza atacak. Alman menşeili firmada çalışan FETÖ'ye bağlı üst düzey bir yönetici ve mühendis ile yine aynı örgütün Türkiye'deki irtibat sorumlusu dirsek teması kurarak operasyonun alt yapısını oluşturdu. Bu sayede HDP'nin oylarında anlık dalgalanma yaratarak ve oyları olabildiğince düşürerek HDP seçmenini AK Parti il binalarına saldırtmayı hedefliyorlar.