Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan jandarma onbaşı Metin Çetin (24), Rize'ninGüneysu ilçesinde düzenlenen törenin ardından, ilçenin Kıbledağı köyündeki aile mezarlığında defnedildi.



Şahit Çetin için Güneysu Merkez Camisinde cuma namazından sonra düzenlenen cenaze törenine, Çetin'in ailesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit için dua edildi. Daha sonra, Rize İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Ahmet Güneş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bazı bakanların baş sağlığı mesajlarını okudu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, "şehidin kardeşinin duruşunun, metanetinin bu toprakların, ülkenin, milletin en büyük güvencesi" olduğunu söyledi. Yazıcı, "Bunlar bizi yıldırmayacak. Türk yurdunu hiç kimse bölememiş, bölemeyecek. Elbette ki terörle ve teröristlerle kararlı mücadelemiz her an, her daim devam edecek. Amacımız bu ülkenin insanını, can ve mal güvenliğini korumak, huzurunu sağlamak. Buna kim musallat oluyorsa rengine, cinsine, cibilliyetine bakmaksızın kararlı bir şekilde ordumuz ve güvenlik güçlerimiz bu mücadeleyi sürdürecek" dedi.



-"En büyük zenginliğimiz, kardeşliğimizdir"-

"Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır" diyen Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu manzara o vatanı gösteriyor. Hepimizin başı sağ olsun. Elbette bu tür cenazeler önemli, anlamlı, ifade etmeye çalıştım ama hiçbir zaman bizim bin yılı aşkın süredir devam eden kardeşliğimizi zedeleme noktasında fırsatçılara vesile teşkil edecek bir durumda olmamalıdır. Bizim en büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir. Bu topraklarda birlikte yaşıyor olmamızdır. Müstevlilere karşı birlikte mücadele ettik, yurdumuzu işgalcilerden kurtardık. Dolayısıyla o zenginliğimizi, o renkliliğimizi en büyük zenginliğimiz olarak her zaman gözetecek, teröristlerle bu vatandaşlarımızı da mutlaka kalın çizgilerle ayıracağız. Ayırıyoruz da zaten. Çetin ailesine, annesine, babasına, kardeşlerine baş sağlığı diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu da, "bu topraklarda bayrak dalgalanıyorsa, insanlar onuru ile yaşıyorlarsa bunun aziz şehitlere borçlu olunduğunu" ifade ederek, "O kahramanlar bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, bu toplumu özgür ve parçalanmaz bir millet yapmak için canlarını ortaya koymuş. Bu değerlere sıkılan kurşunlara, beden ve iman dolu göğüslerini siper etmiş. Hain bölücüler ve destekçileri çok iyi bilmelidirler ki bu yolda bundan sonra da canımızı vermeye, kanımızı dökmeye hazırız. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar, cani terör örgütünü bitirmeye yeminliyiz" dedi.

Şehit Çetin'in ailesine seslenen Talu, "En kıymetli varlığınızı kaybetmenin acısını yürekten paylaşıyoruz. Onunla ne kadar övünseniz azdır. Teselliniz şehit anası, babası, kardeşi olmanın haklı gururudur. Sizlerin varlığı, güçlü ve dik duruşu, bizleri geleceğe daha emin adımlarla yürütmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından askerlerin omuzlarında taşınan şehit cenazesi, cenaze aracına konularak Kıbledağı köyündeki mezarlığa götürüldü. Çetin'in cenazesi, buradaki aile mezarlığına defnedildi.