Hızal, "Bu millet bunu içine sindiremez. Bunun bedeli çok ağır olur ve bu yükü kimse taşıyamaz" dedi.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, dernek binasında ;basın açıklaması yaparak, 28 Aralık 2011’de sınıra düzenlenen ;hava operasyonunda ölen 34 kişinin ’sivil şehit’ sayılacağı yönündeki açıklamalara tepki gösterdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in bir televizyon programında ’Uludere’de ölenlerin ;sivil şehitlikten, yaralananların da ;sivil gazilikten yararlanabileceği’ yönündeki sözlerini kabul edilemez bulduklarını söyleyen Hızal, şöyle devam ;etti:

"Allah yolunda ölenlere değil de sigara, mazot, uyuşturucu kaçakcılığı yapan, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere yataklık yapan, gündüz korucu, gece terörist olanlara şehitlik ve gazilik rütbesinin yanında, bu kişilere devlet övünç madalyası da verirseniz hiç şaşırmayacağız. Ama bu millet bunu içini sindiremez. Bunun bedeli çok ağır olur ve bu yükü kimse taşıyamaz."

Terörden zarar görenlere ’terör mağdurları’ veya başka bir isim altında maaş bağlanabileceğini belirten Hızal, şunları söyledi:

"Onlara sosyal haklar verebilirsiniz. Ama bu ulvi makam ve rütbeleri basitleştirmeyiniz. Bu yapılan düzenlemeden bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz. Bu ülkeyi bizlere bağışlayan aziz şehitlerimizin kemiklerinin sızlatılmasını istemiyoruz. Bu yüce milletin yüzde 50’si sizlere oy verdi. Sizlere Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim görevini teslim etti. Bu milletin en hassas noktası olan şehitlik makamına ’Sivil şehitlik’ diye bir kavram çıkarmanız bizleri ve bizler gibi düşünenleri gerçekten çok üzmüştür."

Kimlere şehit denileceği ile ilgili bir çalışma yapılmasını istediklerini belirten Hızal, "Şehitlik nedir? Kimlere şehit denir? Öncelikle bunun bir çalışmasının yapılmasını istiyoruz. Şayet bu ülkede sizlerin çıkaracakları bu yasayla her kurum kendi konumunca şehitlik ve gazilik ifadelerini kullanacaksa, bu da ülkeye yapacağınız en büyük zulümdür" diye konuştu.