Geçen Haziran’da Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesindeki yatılı bölge okuluna tayini çıkan, 14 Temmuz’da acı haberi alan öğretmen Hacer Öztürk, memleketi Aydın’ın Nazilli İlçesi’ne tayin istedi. Başvurularına eşinin terör şehidi olmadığı, asaletinin olmadığı yanıtlarını alan Öztürk, istediği tayini mahkeme kararıyla yaptırdı.

Geçen 14 Temmuz’da meydana gelen kazada, Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim için havalanan askeri uçak, teknik arıza nedeniyle hızla irtifa kaybetmeye başladı. Güzelbahçe İlçesi’nde evlerin üzerine doğru yönelen uçak, pilotların son anda müdahalesiyle denize çakıldı. İlçeyi faciadan kurtaran Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Pilot Teğmen Erol Er, şehit oldu. İlçeyi felaketten kurtaran iki pilot anısına da, şehitleri anma gününde kaza yeri karşısındaki alana adlarını taşıyan anıt dikildi.

ŞEHİT EŞİ ACISINI UNUTTU, MÜCADELE ETTİ

Geçen Haziran ayında Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’ndeki Yatılı Bölge Okulu’na öğretmen olarak ilk ataması yapılan şehit pilotun eşi Hacer Öztürk, 14 Temmuz’da acı haberi aldığında ise henüz altı aylık hamileydi. Annelik hayalleri kurduğu sırada aldığı acı haberle yıkılan Hacer Öztürk, doğacak bebeği için ayakta kaldı ve hayata tutundu. Öztürk, eşinin şehit olmasından dolayı tayin hakkından yararlanarak ailesinin de oturduğu Aydın’ın Nazilli ilçesine atamasının yapılması için başvurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen olumsuz yanıttaki gerekçe Öztürk’ü şoke etti. Bakanlık, onlarca insanın canını, kendi canı pahasına kurtaran ;pilot yüzbaşı Hasan Öztürk’ün, şehit olduğunu, ancak terör şehidi olmadığı için de bu atamayı yapamayacağı karşılığını verdi. Hacer Öztürk’ün ikinci itirazına, henüz asaletini almadığı, üçüncü itirazına ise, Haziran ayında ataması yapılmasına rağmen göreve Eylül ayında başlayacağı bu nedenle kadrolu hale gelmediği söylenerek hep olumsuz yanıt verildi. Hacer Öztürk, son çare olarak ataması yapılan yerdeki Şanlıurfa İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Kundaktaki bebeğiyle adliye koridorlarında hukuk mücadelesi veren Hacer Öztürk, mahkemenin isteğini yerinde bulmasıyla ilk zaferini kazandı.

DEVLETİN ŞEFKATLİ YÜZÜNÜ GÖREMEDİK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın üst mahkeme olan Gaziantep İdare Mahkemesi’ne yaptığı itirazın da reddedilmesiyle Hacer Öztürk, isteğine zor da olsa ulaştı. Mahkeme kararına daha fazla direnemeyen Bakanlık, geçen pazartesi Hacer Öztürk’ün atamasını istediği Nazilli Turan İlköğretim Okulu’na yaptı. Eşinin acısını yaşayamadan, annelik heyecanını tadamadan adliye koridorlarında hukuk mücadelesi verdiğini söyleyen Hacer Öztürk, "Eşim, vatanı için görev yapıyordu, yeni pilotlar yetiştirdiği sırada, vatandaşları zarar görmesin diye uçağı denize yöneltti ve kendi canını verdi. Bunda öğrencisi Erol Er’le hiçbir tereddüt göstermedi. Ama onun sonrasında devletin şefkatli yüzünü göremedik. Neredeyse eşimi şehit bile saymayacaklardı. Bebeğimi adliye koridorlarında büyüttüm ama sonunda istediğimi aldık. Kazanan bizler olduk. Kızımı da babasının istediği gibi yetiştireceğim, o hep kahraman babasıyla gurur duyacak" dedi.