Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Mustafa Sarı, 5 Haziran Çarşamba günü Gezi Parkı eylemini takip etmek için görev aldı.

Sarı, şubeden arkadaşlarıyla birlikte göstericilerin geldiği Sular mevkiine yakın bir yere konuşlanmak için, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan alt geçit köprü inşaatında beklemeye başladı. Bu arada şehit komiser köprünün üzerinde açık bir alan görerek, "Arkadaşlar köprünün üzerinde açık bir nokta var, oradan düşmeyin dikkat edin" diye uyardı. 5 dakika sonra göstericiler Sular mevkiine geldiğinde onlara doğru hareket eden şehit komiser, arkadaşlarının gözü önünde, uyardığı açık alandan aşağı düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan komiser, kurtarılamayarak şehit oldu. Olaydan sonra emniyet, komiserin yanında bulunan arkadaşlarının ifadesine başvurdu. Polisler, komiserin düşmeden 5 dakika önce kendilerini uyardığını ancak göstericilere doğru giderken kendisinin düşüp şehit olduğunu söyledi.

Şehit komiserden geriye ise, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çalışırken bir evde uzun namlulu silah olduğu haberiyle yapılan operasyonda çekilmiş görüntüleri kaldı.