Ekim 2016'da müzik öğretmeni olarak atandığı Batman'ın Kozluk İlçesi'nde geçen cuma günü PKK'lı teröristlerin belediye başkanının aracına yönelik silahlı saldırısında kurşunların isabet etmesiyle şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi dün Batman'daki törenin ardından uçakla Ankara'ya, buradan da akşam saatlerinde karayoluyla doğum yeri olan Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi. Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, bugün sabah saatlerinde yakınları tarafından Osmancık Devlet Hastanesi'nden alınarak, öğretmen olan amcası Fatih Yalçın'ın, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Burada Kuran-ı Kerim okunup, helallik alındı. Yalçın'ın tabutunun üzerine, beyaz duvak ile lise ve üniversite hayatı boyunca yer aldığı folklör ekibinde taktığı kırmızı yazma örtülürken, ağıtlar yakan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

"BU VATAN TÜRK KALMAYA DEVAM EDECEK"

Şenay Aybüke Yalçın'ın babası Sadık, annesi Zehra, kardeşi 18 yaşındaki Atıf Aybars, babaannesi Şanal ve amcaları Ertuğrul ve Fatih Yalçın, taziyeleri kabul etti.

Helallik alınmasının ardından Şenay Aybüke Yalçın'ın ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, Hükümet Konağı önüne getirildi. Burada düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesi, mesai arkadaşları, meslektaşları, yakınları ve binlerce Osmancıklı katıldı.

Yakınları genç öğretmenin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Baba Sadık Yalçın, kızının tabutunun başında metanetli kalmaya çalışarak, "5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha Allah'ın izniyle buradayız. Bizleri kimse yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın bazı yakınları ve arkadaşları da bu sırada Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, ağıtlar yaktı. Bu sırada, tabutun başında bekleyen öğretmen amca Fatih Yalçın, "Ağlamak yok. Dik duracağız. Eğilmeyeceğiz. Ağlamayın, kimseyi kendinize güldürmeyin" dedi.

BAKAN TÖRENDE AĞLADI

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadı. Bakan Yılmaz, Milli Eğitim camiası olarak yasta olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Terör hiçbir zaman kazanamayacaktır kaybetmeye mahkumdur. 80 milyon birlik ve kardeşlik içerisinde ülkemizin yarınını daha iyi ve güzel yapmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Aybüke'nin hatırasını yaşatacağız. Ölüm mutlak. Bir gün herkesin kapısını çalacak. Ne bir dakika ileri gidebilir ne bir dakika geri kalabilir ecel. Üzüntümüz Yunus ile aynı. 'Şu dünyadan bir nesneye yanar için göğnür özüm,/ gencecik iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi'. Aybüke'nin daha çok yapacağı çok şey, daha çok söyleyeceği var idi. Bu millet kendisi için çalışanları ilelebet unutmaz. Bugüne kadar Aybüke öğretmenimiz dahil 151 öğretmenizi şehit verdik. Ancak Milli Eğitim meşalemiz hiçbir zaman sönmedi, bayrağımız elden düşmedi, yarınlara olan ümidimiz hiç azalmadı. Milletimin başı sağ olsun Aybüke'nin mekanı cennet olsun."

Buradaki tören, dua edilmesinin ardından sona erdi. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi daha sonra Beyler Çelebi Camii'ne götürüldü. Türk bayrağına sarılı tabuta, Şenay Aybüke Yalçın izci olduğu için izci fuları da konuldu. Burada öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, İlçe Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te gözyaşlarıyla toprağa verildi.

 OKULA İSMİ VERİLECEK 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığınca ekim ayında yapılan sözleşmeli öğretmen  atamasında Kozluk Çok Programlı Lisesine (ÇPL) atanan, kısa sürede yaptığı  çalışmalar ve seslendirdiği türkülerle gönülleri fethetmeyi başaran 23 yaşındaki  Şenay Aybüke Yalçın'ın PKK'lı teröristlerce katledilmesi, öğrencileri ve öğretmen  arkadaşlarını yasa boğdu. Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler, Yalçın'ın eşyalarının ve  hatıralarının bulunduğu müzik atölyesini ziyaret etti.   Kozluk ÇPL Müdürü Mahmut Işık,  daha önce şehit  öğretmenin adını okula kazandırdığı müzik sınıfına vermeyi planladıklarını  belirterek, "Kaymakamlıkla yaptığımız görüşmelerin ardından şehit Aybüke'nin  isminin okula verilmesi kararlaştırıldı." dedi.Işık, okulun en genç öğretmeni olan Yalçın'ın öğrencilerini çok  sevdiğini ifade ederek, "Geldiğinde okulumuzda müzik odamız yoktu. Gayretleriyle  okulumuza bir müzik odası kazandırdı, müzik aletlerini kendi imkanlarıyla tedarik  etti. Çok başarılı öğretmenimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz." şeklinde  konuştu.

ANNEMİZ GİBİYDİ

Öğrencilerinden Dilek Avcı, şehit öğretmenin kendilerine anne  şefkatiyle yaklaştığını ve yakından ilgilendiğini anlattı.    Şenay Aybüke Yalçın'dan çok şey öğrendiklerini dile getiren Avcı, "Çok  kısa sürede bize çok şeyler öğretti. Terör saldırısına maruz kaldı, mekanı cennet  olsun. O bizim sadece müzik öğretmenimiz değildi, bir rehber öğretmen gibi  dertlerimize ortak oluyordu. Bir öğretmendi ama annemiz gibiydi, çok iyiydi."  ifadelerini kullandı.     Firdevs Akın da "Aybüke öğretmenimiz çok iyiydi. Ondan çok şey  öğrendik. Örnek alınacak bir öğretmendi. Bize her konuda çok desteğini gördük.  Çok üzüldük, keşke böyle olmasaydı." şeklinde konuştu.  Tercih sıralamasında 18. tercihi olan Kozluk ÇPL'de geçen yılın ekim  ayından bu yana görev yapan şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, önceki gün  öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra iki öğretmen arkadaşı ile evine  döndüğü sırada PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanmış,  kaldırıldığı ilçe devlet hastanesinde çabalara rağmen şehit düşmüştü.