Silopi'nin Başak Mahallesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan mayının patlatılması sonucu şehit olan 22 yaşındaki Şahin Polat Aydın'ın bir yıldır Özel Harekat polisi olarak görev yaptığı bildirildi.

Şehit polisin babası Süleyman Aydın'ın da 25 yıldır Özel Harekat polisi olduğu ve Şırnak'ta görev yaptığı öğrenildi. Şehit polis Aydın'ın annesi Hülya Aydın'ın ise Güdül'ün Akbaş Köyü'nde oturduğu öğrenildi. Anne Aydın'ın biri kız 3 çocuğu bulunduğu, şehit polisin ise ailenin en küçüğü olduğu öğrenildi.

Oğlunun ölüm haberi üzerine yıkılan anne Aydın gözyaşlarına boğulurken, yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit polisin cenazesinin, polis babasıyla birlikte Ankara'ya getirileceği ve doğum yeri Güdül'ün Akbaş köyünde yarın öğlen namazına müteakip toprağa verileceği belirtildi.

POLİS BABA, PATLATILAN ARAÇTAN ŞEHİT OĞLUNU ÇIKARDI
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lıların polis zırhlı aracına düzenlediği ve özel hareket polisleri Resul Kayaoğlu, M. Yahya Mertcan, Savaş Akyol ve Şahin Polat Aydın'in şehit olduğu saldırıda bir dramın da yaşandığı belirtildi.

Şırnak il merkezinde özel harekat polisi olarak görev yapan Süleyman Aydın, Silopi'deki olaylar nedeniyle şehit olan oğlu Şahin Polat Aydın'ın da polis olarak görev yaptığı Silopi'ye geçici görevle gönderildi.

Bugün zırhlı araca teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırının hemen ardından olay yerine giden polisler arasında bulunan Süleyman Aydın'ın, saldırıda şehit olan oğlu Şahin Polat Aydın'ın cesedinin çıkarılmasına yardım ettiği ileri sürüldü. Ancak bu konuda yetkililer açıklama yapmadı.

İLÇEDE SESSİZLİK HAKİM
Silopi'de 4 polisin şehit olduğu saldırının ardından Başak Mahallesi'nde güvenlik güçlerini düzenlediği ve zaman zaman çatışmaların yaşanmasının ardından akşam saatlerinde sakinlik hakim oldu.

İlçede vatandaşların büyük bölümü olaylar nedeniyle evlerine çekilirken, çatışmaların yaşandığı mahallede kurşunların evlere ve iş yerlerine de isabet ettiği görüldü. Patlamanın olduğu yerde ise dev bir çukur oluştu. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesi sonrasında hurdaya dönen zırhlı araç olay yerinden çekildi.