Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki hain saldırıda şehit olan askerler için Van'da uğurlama töreni yapıldı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

TÖRENE SÜLEYMAN SOYLU'DA KATILDI
Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakoluna PKK'lı teröristler tarafından dün düzenlenen bombalı saldırıda 10'u asker 18 kişi şehit olmuştu. Şehit askerler Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok, Jandarma Er Eyüp Hacioğlu için Van Jandarma Filo Komutanlığında uğurlama töreni yapılıyor. Şehitlerin naaşları ambulanslarla tören alanına getirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da törene katıldı.

PKK, dün Hakkari Şemdinli'de karakola bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Teröristlerin saldırısında 10'u asker 18 kişi şehit oldu.

OPERASYON BAŞLATILDI
Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Durak Karakolunun bulunduğu bölgeye bölücü terör örgütü üyelerince saat 09.45'te saldırı düzenlendi. Terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı. Söz konusu noktanın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyor. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi. Saldırı sırasında yolda minibüs bekleyen vatandaşların da olduğu öğrenildi. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.