Survivor adası ilk kez böyle bir 'ahlaksız' plana tanık oluyor. Semih Öztürk içinde yer aldığı gönüllüler takımı dokunulmazlığı kaybetsin diye plan yaptı. Gizem Kerimoğlu ilk oyunda performansı ile bunu ifşa edince gönüllüler takımı erken uyandı. 
Survivor son bölümünde eşi benzeri olmamış bir plan ortaya döküldü. Ütopya'da mastürbasyon skandalı ile akıllarda yer eden Semih Öztürk içinde yer aldığı gönüllüler takımının dokunulmazlığı kaybetmesi için oyun vermeyi planladı. Gizem Kerimoğlu da bu planda yer aldı. Ancak oyun sırasında bunu o kadar göstere göstere yaptı ki takım arkadaşları duruma anladı. 

Survivor 2016 SMS sıralaması sonuçları kim elenecek?
 
GİZEM KERİMOĞLU KASITLI OLARAK OYUNU VERDİ

Kendi aralarında anlaşan gönüllüler Semih Öztürk ve Gizem Kerimoğlu'nu oynatmama kararı aldılar. Buna planı deşifre olan Semih Öztürk tepki verdi. Kavga çıkaran Semih Öztürk hem Zafer hem de Nihal Candan ve Serkay Tütüncü ile kavga etti.

SEMİH ÖZTÜRK İTİRAF DA ETTİ

Semih Öztürk ve Gizem Kerimoğlu adadaki başbaşa sohbetlerinde yaptıkları planı da itiraf ettiler. Semih Öztürk ada konseyine bu durum taşınınca da Damla Can'a "Ben seni kurtarmak istemiyorum ki... Umrumda değil..' diyerek planını kabullendi. 
semih öztürk survivor 2016 ada konseyiSemih Öztürk içinde yer aldığı gönüllüler takımının dokunulmazlığı kaybetmesini iki haftadır planlıyordu. Bunun sebebi ise gönüllüler SMS sonuçları sıralaması. Semih Öztürk gönüllülerin çıktığı SMS oylamasında birinci çıkmıştı. Buna güvenen Semih Öztürk adada hakimiyet kuramadığı ve dışlandığı takımı ada konseyinde yok etmek istiyor.
SURVİVOR 2016 GÖNÜLLÜLER SMS SIRALAMASI

1. Semih Öztürk
2. Damla Can
3. Serkay Tütüncü
4. Efecan Dianzenza
5. Nihal Candan
6. Zafer Mete
7. Aylin Şallı (elendi)
8. Gizem Memiç
9. İbrahim Giydirir