ŞENGAL'dan gelen son haber Kürtlere bayram havası yaşattı. Peşmerge gücü, Musul'a bağlı Sincar (Şengal) ilçesini tamamen kontrol altına aldı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge gücü dün ABD desteğinde IŞİD'e karşı büyük bir operasyon başlatmıştı. Kürt güçleri karadan IŞİD ile çatışırken ABD'de havadan yoğun bir bombardıman gerçekleştirmişti.

PEŞMERGE 4 KOLDAN GİRDİ

Peşmerge güçleri IŞİD'i Şengal'den atmak için 4 koldan başlattığı saldırıda zafer elde etti. İlçedeki tüm hükümet binaları peşmergenin eline geçti.
Sincar'daki Peşmerge komutanlarından Kasım Simel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şengal ilçesi terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılmıştır. Küçük çaplı sokak çatışmaları sürüyor. Fakat ilçe, Peşmergenin kontrolünde. Yezidilerin gözü aydın olsun. Mesut Barzani'ye teşekkür ediyoruz"  dedi.
Peşmerge Güçleri Komutanı Aşti Koçer ise kentin büyük bülümünü kurtardıklarını ve tamamını kontrol etmek için ilerlediklerini açıkladı. 

ŞENGAL'E PEŞMERGE BAYRAĞI

İlçe merkezine giren Peşmerge güçleri kamu binalarına IKBY bayrağı astı. İlçeye yönelik operasyonda DAEŞ, ciddi bir direniş göstermedi. Dün sabah saat 07:00’de başlayan büyük operasyon, ikinci gününde zaferle noktalandı.

SENCAR BİLANÇOSU NE?

Peşmerge Genel Komutanlığı’ndan dün gece yapılan açıklamada, operasyonda ilk gün en az 100 IŞİD’linin öldürüldüğü söylenmişti. Sencar'daki peşmergenin kaybı konusunda ise bir bilgi verilmedi.
Yezidi halkın yaşadığı Sincar ilçesi 3 Ağustos 2014'te terör örgütü DAEŞ'in eline geçmişti.