Daha önce de ifade ettim.

Şenol Güneş’in Trabzonspor’daki teknik direktörlük misyonu bitmiştir. O misyon tamamlanmıştır.
Güneş son kez Trabzonspor’un başına gelirken yardımcısı Ünal Karaman’ın ifadesi ile “Trabzonspor’un Şenol Güneş’e ihtiyacı var” tespiti ne kadar doğruysa; Şimdi de Şenol Güneş’in Trabzonspor Başkanlığı o kadar elzemdir.

Bildiğimiz, yazdığımız şeyleri yeniden tekrarlamaya gerek yok.

Güneş’in Trabzonspor’da çizdiği misyon adım adım onu istemese de başkanlığa doğru sürükledi.
Şimdi yolun sonundadır.

Güneş’in Trabzonspor başkanlığının 5 önemli sebep sonuç ilişkisi vardı.

Bir; Bu tür başkanlık örnekleri Güneş’e özgü değildir, dünyada örneği olduğu gibi Trabzonspor’da da olmuştur(Özkan Sümer örneği). Bu nedenle, Güneş’in ve camianın ABD’yi yeniden keşfine gerek yoktur. O keşif yapılmıştır.

İki; Güneş’in teknik adamlıkta zirvededir,başka bir zirve yoktur. Türk futbolunu 10 katlı bir gökdelene benzetirseniz,Güneş, 10.kattadır. Bundan sonra kaçak kat atma imkanı da olamayacağı için kulvar değiştirecektir.

Üç; Güneş’in çizdiği karizma, Trabzonspor ile ilgili sorumluluğunu kendi iradesi dışında başkanlık kulvarına mecburen yönlendirmektedir.

Dört; Görünen o ki, Güneş’ten başka bir başkan arayışı, Güneş’in teknik direktörlüğü seçeneğini kilitlenecek, misyonunu bu anlama dolduran Güneş, bu görevine motive olamayacaktır.

Beş; Ve Güneş, masanın her iki tarafında olmanın verdiği özgürlükle radikal kararları “Diyet” borcu olamadığından daha bir rahatlıkla alacaktır.

Tüm bu saydıklarımız ile Şenol Güneş, sahada deyim ile ne kendini taca atabilir, ne ofsaytta düşürebilir ne de direğe çarparak auta çakabilir Orta sahada başlama vuruşu yapacak kaptandır…

ŞOTA İLE SOHBETİMDEN ÇIKARDIĞIM İZLENİM

Birkaç günden bu yana Ankara’dayız. Siyaset fokur fokur.

Ankara’ya gelen herkesin uğrak yeri Bakan Erdoğan Bayraktar’ın makamı. Mecliste Trabzon milletvekillerini bulmak, konuşmak ve dert anlatmak bir hayli zor..

O nedenle bakanlık katı Trabzonlu seçmen ile dolup taşıyor.

Ak Parti Trabzon il başkanı kim olacak sorusuna, sanki cevap verildi gibi. Burada Ankara’da derin yerlerden sızan bilgilere göre Trabzon için Mustafa Yanmış bir adım öne çıktı gibi. Bu durum hem Mehmet Çelik’i zora sokacak kararını gözden geçirtecek hem de Adnan Günnar’ın kendini resetlemesine neden olacak gibi.

Erdoğan Bayraktar’ın bakanlık katından söz açılmışken bir tespitimizi de yapalım. Bakan müthiş yoğun hükümetin özellikle şehircilik anlamındaki her bir atılımında Bayraktar kilit noktada. O nedenle boşa geçirecek zamanı da olmadığı için Bakanlık katındaki seçmenlerin Bakan ile görüşmesi hemen hemen mümkün değil. Bu durum ekibinin işini zorlaştırıyor. Ekibi de bu anlamda kılı kırk yarıyor.

Gelelim yazımın başlığındaki Şota meselesine. Şota Ankara etkinliklerinde onur ödülü aldı. Ve müthiş bir ilgi gördü. Trabzon sevdası ve sevdalılığı konusunda Şota’da bir eksiklik yok. Üstelik Trabzonspor camiasında da aynı heyecan var. Şota’nın Trabzonspor’la ilgili hayalleri amaçları ve uğraşısına saygı göstermek gerekiyor. Şota, Trabzonspor’a göz kırpmıştır. Süreç oraya doğru akıyor. Futbolda hayal ettiğim her şeyi gerçekleştirdim diyen Şota’nın ülkesinin spor bakanlığını da hayal ettiğini belirtelim ama daha oraya çok var demesi de Trabzonspor ile ilgili planlarından vazgeçmediğinin kanıtı.