Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile Kamu Başdenetçisi Şeref  Malkoç, KDK'da düzenlenen programda, UYAP'la ilgili protokole imza attı. İpek, burada yaptığı açıklamada, adalet hizmetlerinin en iyi şekilde  yürütülmesi amacıyla UYAP'ın uygulamaya sunulduğunu hatırlattı.
Ulusal ve uluslararası alanda 25 ödüle sahip UYAP'ın, iş süreçlerini  hızlandırarak güvenilirliği artırmayı hedefleyen bir bilgi sistemi olduğunu  belirten İpek, arşiv sayesinde de bilgilerin kullanıcıların paylaşımına  açıldığını dile getirdi.

İpek, UYAP'ın yargı sistemine adalet, hız, doğruluk, tutarlılık,  şeffaflık ve verimlilik getirdiğine dikkati çekerek, "UYAP, zaman, maliyet, iş  gücünden tasarruf sağlayan, usulsüzlük ve yolsuzlukları önleyen katkılar da  sağlamıştır." dedi. KDK'nın, imzalanan protokol çerçevesinde UYAP'ı kullanabileceğini  bildiren İpek, kuruma başvuranların idari yargıdaki davalarıyla, adli yargıda da  hukuk dosyalarına ilişkin kapak bilgilerine ulaşılabileceğini kaydetti. Adalet Bakanlığı Müsteşarı İpek, KDK'nın, davalarla ilgili dava  dilekçesi, gerekçeli karar gibi belgeleri mahkemelerle yazışma yapılmadan onay  verilmesi halinde elektronik ortamda görüntüleyebileceğini, Danıştay'ın emsal  kararlarına da erişilebileceğini aktardı.  Mahkemelerle yazışmaların ortadan kaldırılacağını söyleyen İpek,  çeşitli tasarruflar sağlanarak başvuruların hızlı sonuçlandırılmasının  sağlanacağını ifade etti.

BAŞVURULARI KISA SÜREDE SONLANDIRACAK

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise KDK'nın vatandaşın avukatlığını  yaptığını belirtti.  Verdikleri kararlarla idarelere de danışmanlık yaptıklarını anlatan  Malkoç, UYAP'ın kullanılmasıyla başvuruların daha kısa sürelerde  sonuçlandırılacağını bildirdi.  Protokolle, uzun süren yazışma sürecinin kısalacağını vurgulayan  Malkoç, başvuruların kısa sürede sonuçlandırılmasının sağlanacağını ifade etti.  Malkoç, yargıya intikal eden konularla ilgili başvuruları  değerlendiremediklerini, bu konunun incelemesinin yazışmaya gerek duyulmadan UYAP  üzerinden yapılabileceğini kaydetti.