Yaklaşık 4 yıl Trabzon Emniyet Müdürü görevi yapan ve İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle merkeze alınan Feridun Boz, veda turlarına başladı. 
Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Ergun Ata, yönetim kurulu üyeleri ve Trabzon'da görev yapan basın mensuplarıyla vedalaşan müdür Boz, Trabzon'dan güzel anılarla ayrılacağını söyledi. 
Trabzon'da görev yaptığı sürede güzel dostluklar kazandığını belirten müdür Boz, Trabzonspor sevdasını kalbinin bir tarafına kazıdığını ifade etti. 
Görev yaptığı sürede asayiş olaylarında azalma görüldüğüne dikkat çeken müdür Boz, göreve gelecek olanların da başarıyı daha da ileriye taşıyacağına inandığını belirterek, " Trabzon'u, asayiş olayları bakımından Türkiye'nin gündeminden çıkardığımıza inanıyorum. İnşallah Trabzon daha sakin, daha güzel bir yer olacaktır. Ben her zaman şunu söyledim. Trabzon esnafı, şehir nüfusuna göre fazla olan bir şehir. Trabzon'a dışardan insanların gelip alış veriş yapması lazım. Bunun içinde en önemli olaylardan
birisi de güvenliktir. Güvenliği iyi olmayan bir yere kimse gelmez. O bakımdan en büyük sıkıntıyı da buradaki esnaf arkadaşlarımız çeker. Onun için Trabzon'un kazanımı burada yatıyor, yani dışardan gelecek olan insanlara bağlı. Bu iç, dış turizm olur. Hem yerli turizmde olsun hem de dışardan gelen turist sayısında olsun gözle görülür bir artış var. Bu artışın devam edeceğine inanıyorum" dedi. 
Özellikle Trabzonspor maçlarında dışardan gelecek olan misafir seyircilerin şehir esnafını olumlu yönde etkileyeceğine dikkat çeken Müdür Boz, " Trabzonlu, Trabzon'u çok seviyor. Bazen duygular o kadar fazla olabiliyor ki, çok sevdikleri şehre istemeden zarar veriyorlar. Duyguları kontrol edebilmeyi ve yönetebilmeyi Trabzon insanının biraz daha kendini hissetmesi ve hazırlaması gerekir, ondan sonra şehir çok daha fazla kazanacaktır. Özellikle Trabzonspor maçlarında dışardan 10 bin kişinin gelecek olması
esnaf açısından çok önemli. Onun için hoşgörüyü sergileyebilmeliyiz. Trabzonspor maçlarında dışardan gelecek olan seyircinin burada olumsuz etki yapacağına ben şahsen inanmıyorum. Gelecek olan seyirci hem Trabzonspor seyircisini hem de takımı motive eder" diye konuştu. 
Müdür daha sonra gazetecilerle tek tek vedalaştı.