Batman-Siirt il sınırındaki Kurtalan İlçesi'nde bulunan Mağrip Petrol Sahası'nda, TPAO mühendis ve işçilerinden oluşan arama arama ekibi, yaklaşık 2.5 ay önce Kıpakaya-2 adlı kuyuda başladıkları sondaj alışmaları sonucu 33 graviteli petrol tabakasına ulaşıldı.

TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, kuyuda test arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Hasankeyf Kedil-1 kuyusunun ardından 2013'ün bir başka müjdeli haberini de Kapıkaya-2 kuyusundan aldık.

Ekiplerimiz 2 bin metrede kaliteli petrol buldu. Test çalışmalarının ardından kuyudaki üretim kesinlik kazanacak. Önümüzdeki günlerde kuyuda günlük petrol üretim kapasitesi kesinlik kazanacak. Bölgede yeni açtığımız Kozluk Kuzey Arıkaya-1 ile Silopi Çalışkan-1 kuyularından da umutluyuz. Yeni yılla birlikte kuyulardan bir bir müjdeli haberler alıyoruz. Bu yıl açtığımız birçok kuyudan da umutluyuz" dedi.

Kurtalan'ın Mağrip Köyü'nde yaşayan köylülerden Ayetullah Mukyas, Abdullah Kul, Kerem Çiçek, Abdullah Ala, Recep Ala ve Hasan Ekmen, köylerindeki kuyudan kaliteli petrolün çıkmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 60 haneli köyün çevresinde zengin petrol rezervlerinin olduğunu belirten köy sakinlerinden Ayetullah Mukyas, "Etrafımızın dört bir yanı petrol, ama hiçbir şeyden istifade etmiyoruz. Köyümüzün yolu stabilize. Sağlık ocağı yok. Köyün alt yapısı yetersiz. Üstelik petrol işlerinde tek bir köylümüz çalışmıyor. Zenginlik burnumuzun dibinde ama ailemizin geçimini batıda sağlamaya çalışıyoruz. Yeni bir kuyuda petrol bulundu ama buruk bir sevinç yaşıyoruz" diye konuştu.