Promosyon Ne Demek?

Promosyon, firmaların kendi ürün ve hizmetlerini tanıtmak için tanıtım amaçlı yaptığı reklam stratejilerinin tümüdür. Günlük hayatta kullanılan anahtarlıktan tutun da masa başında kullanılan yardımcı araçlara kadar promosyon ürün skalası oldukça geniştir.

Promosyon ürünleri arasında sıklıkla tercih edilenler ise; ajanda, kalem, bloknot, masa ya da duvar saati, porselen kupa, hediye plaket, kalemlik, şapka, termos, anahtarlık, harici bellekler (flash disk) olduğunu söyleyebiliriz.

Şirketlerin potansiyel müşterilerin bilinçaltına işlemek için yaptığı birçok çalışma vardır. Bu yapılan çalışmalar reklam ağının büyük bölümünü oluşturur. Amaç daha geniş kitlelere ürün ve marka tanıtımı yaparak bilinirliğin artmasını sağlamak.

Promosyon kendi içinde pek çok çalışma içerir. Örneğin, bir ürünün yanına başka bir ürün ekleyerek set hediyeler oluşturulabileceği gibi verilen ürünün yanında hediye de verilebilir. Üzerinde firma logosu yer alan seramik/porselen kupa bardak yanında kahve ile hediye edilmesi, başarılı reklam kampanyaları arasında yer alır.

Peki; Promosyon Yapılmasının Amacı Nedir?

Amaç, promosyon yapılan kitleye hitap şeklini belirleme ve nasıl oluşturacağına karar verme mekanizmasını oluşturur. Ürün satışlarını arttırmak veya pazarlama stratejisi bunlardan bazılarıdır.

En başarılı firmaların promosyonu etkili bir şekilde kullandığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir ve yapılan reklamın gücünü gösterir.

Promosyon çalışması yapmak, firmanıza her açıdan olumlu geri dönüşler sunar. Şirket politikanıza ve çalışma prensibinize uygun reklamı öğrenmek ve promosyon ürünlerini incelemek için www.proberk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.