1 Kasım seçimleri öncesinde Sayın Bahçeli; 5. Parti ortaya çıkabilir diyerek büyük bir tartışma başlatmıştı.

O zamanlar büyük ses getiren bu açıklama tam unutulmuşken şimdilerde olabilecek en güçlü ihtimal olarak siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı bile. Seçim sonrası bütün siyasi partilerde bir hareketlilik yaşanıyor.

İktidar partisi Ak Parti ile başlayan bu değişim süreci kolay bitmeyecek gibi.

Büyük bir başarı ile seçimlerden çıkan ve tek başına iktidar olan Ak Parti, olağanüstü kongreye giderek bir lider değişikliğini seçmiştir.

Siyasi tarihimizde eşi benzeri olmayan bu süreçle Ak Parti ne kadar güçlü bir yapıya sahip olduğunu göstermiştir.

Partisini tek başına iktidara getiren bir lider, genel başkanlık koltuğunu büyük bir olgunluk ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimli bir kongreyle şimdiki genel başkan Sayın Binali Yıldırım’a devretmiştir.

Tabi böyle onunca kongre öncesi ve sonrası felaket senaryoları çizenler umduklarını bulamadılar.

Ak Parti bu süreci büyük bir başarıyla atlatmıştır. Tabiri caizse kol kırıldı yen içinde kaldı. Şimdilerde ise MHP’de sancılı ve karmaşık bir kongre süreci var.

7 Haziran seçimlerinde istediği başarıyı gösteremeyen ve Ak partiyle koalisyona yanaşmayan MHP, girdiği 1kasım seçimlerinde adeta hüsrana uğrayarak çıkmıştır.

Bu başarısızlık parti içi muhalefeti harekete geçirmiş ve bugünkü sonuçları doğurmuştur. Şüphesiz MHP’de değişim isteyen, mevcut yönetimi beğenmeyen azımsanmayacak bir çoğunluk mevcut.

Elbette demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partiler demokratik bir şekilde yönetilmelidir.

Fakat MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye göre bu olay çok farklı. Sayın Bahçeli, "Temiz duygularla Ankara’ya gelen delege kardeşlerim, oyunu görün.

Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayınız, paralel işbirlikçisi maskeli siyaset bezirganlarına aldanmayınız." Şeklinde açıklama yaparak olaya farklı bir açıdan bakmıştır.

Bu böyle değildir, diyemeyiz. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bahçeli’nin kastettiği bu yapının ne kadar tehlikeli olduğunu ve bununla mücadele edilmesi gerektiğini söylerken Bahçeli üzerine düşeni tam yapmış mıydı? Sayın Bahçeli “kaset komplolarındaki” duruşunu devam ettirseydi belki de bugün bu yapı MHP’ye bu denli müdahale edemeyecekti.  

Kongre sürecinde olan MHP bu süreci nasıl atlatacak bilemiyorum ama asıl sorunlar kongrenin bitimiyle başlayacak. Belki de Bahçeli’nin 5. Parti öngörüsü gerçekleşecek.

Tabi siyasetimizdeki bu hareketlilik MHP ile son bulmayacak gibi. Daha CHP kanadı ve HDP var.

Bu iki partide de hesaplaşmak isteyen gruplar, eteklerindeki taşı dökmek için fırsat kollayanlar yok değil.  

Burada diğer partilerin de bu süreçleri Ak Parti gibi olgunluk içinde atlatmaları gerekir.

İnanıyorum ki parti seçmenleri de bunu ister.