Yaren ekibi tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Ege türküleri ile coştu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in de katıldığı, divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın yaptığı kongrede konuşan Kılıçdaroğlu, “Siyasete girişimin temel nedeni bu ülkede kendisi için değil halkı için çaba gösteren siyasetçiye ihtiyaç var. Kendisini değil halkını düşünen siyasetçiye ihtiyaç var. Hangi koşullarda olursa olsun halka doğru söyleyen siyasetçiye ihtiyaç var. Onun için siyasete girdim. “Ben topluma ne vereceğim”, siyaset bunun üzerine kurulmalı. Biz kendimizi topluma adadık kim olursa olsun, kimliği inancı ne olursa olsun bu ülkede barış içinde yaşamak bizim hedefimizdir, hakkımızdır. Bunu sağlamak için yola çıktık. Siyasetçi toplumda ayrışmayı değil beraber olmayı sağlamak içindir. Toplumu bölen değil kaynaştıran kişidir. Onun için toplumu bölenlere karşı çıkacak herkesi kucaklayacağız.

Bu ülkede hepimiz dostluk barış içinde yaşayacağız. Bağımsız Türkiye için çalışacağız. Bizim ülkemiz herkesin karnını doyurabileceği güzel ülke. Bizim ülkemiz kin ve nefreti değil, barışı savunan ülke komşuları huzur içinde yaşayan kimseyle de kavga etmeyen dünyada saygınlığı olmalı” dedi.

CHP’nin yeni politikalarını da anlatan Kılıçdaroğlu CHP’den “Yeni CHP” olarak bahsetti. Kılıçdaroğlu, “Yeni CHP dostluğu, barışı, kardeşliği savunuyor. Hiç kimseyle kavga etmeyen, herkesi kucaklayan, ülkenin sorunlarına çözüm üreten partidir. Yeni CHP demokrasiyi, özgürlüğü savunan partidir. Yeni CHP mazlumların yanında olan, ezilenlerin yanında olan partidir. Yeni CHP ülkede düzeni değiştirmek için yola çıkan partidir. Yeni CHP halktan yana politika türeten, çiftçinin, esnafın, sanayicinin, mağdur olmadığı işçinin, memurun, mağdur olmadı toplumun her kesiminde çalışan kesimin mağdur olmadığı ülkeyi yaratan partidir. Yeni CHP budur. Herkesi saydın işçiyi memuru esnafı sanayiciyi saydın. Ülkenin herkesin memnun olacağı bir Türkiyeyi saydın. Peki kimse memnun olmayacak mı? Bir tek kesim var memnun olmayacak o da rantiye kesimi onu saymadım. Yeni CHP temiz siyaseti toplumda eğemen kılmak isteyen partidir. Siyasetçi topluma adanmış kimsedir. Toplumun çıkarları için müdacadele ediyoruz. Yeni CHP, yeni belediye başkanlarımız kendilerine değil topluma çalışan partidir. Onun için beraber mücadele edeceğiz. Yeni CHP ayrışmayı savunan değil, beraber birlikte olmak, güçlü olmak için mücadele ediyoruz. Yeni CHP'nin meselesi bu. Kavga değil barış. Tarlada çalışacağız. Fabrikada çalışacağız, dünyaya meydan okuyacağız. Bunun için mücadele edeceğiz” dedi.

BU ÜLKENİN EN TEMEL SORUNU TERÖR VE İŞSİZLİK
Türkiye’nin iki temel sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede terör ve işsislik sorunları en temel sorunlardır” dedi.
İşsizliğin çözülmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede işsizlik sorunu çözüldü mü? Hayır. Her evde bir işsiz var, her 4 gençten biri işsiz olursa Türkiye’nin geleceği ne olur?” dedi. Balıkesir’den Manisa’ya gelirken zeytin üretcileri ile karşılaştığını belirten Kılıçdaroğlu, “Yolda gelirken zeytin üreticisi yolumu çevirdi. Mazot 4 lira, 1 litre zeytinyağı o para ediyor. nasıl olacak? Seçim meydanlarında söyledik yine söylüyorum CHP iktidarında mazotun litresi çiftçi için 1.5 lira olacak” dedi.

ÖNEMLİ SORUNLAR İÇİN PROJE ÜRETİYORUZ
Yeni CHP’nin önemli sorunlara çözüm ürettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Eskiden derlerdi ki CHP ülkenin sorunları için ne düşünüyor, söylemez yeni CHP Türkiye'nin hangi sorunu varsa o soruna yönelik proje üreten tek partidir. Her sorunun adresi AK Parti, her sorunun çözüm adresi ise CHP’dir” dedi.

PROJELERİNİZ HAYAL ÜRÜNÜ
Hükümetin hayal ürünü proje ürettiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Sizin projeleriniz hayal ürünü uygulanmaz diyorlar. Bugünse bizim projelerimizi uyguluyorlar. Bizim düşürdüğümüz gibi yapmıyorlar ama bizim projelerimizi uyguluyorlar. Olsun uygulasınlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede işsizlik nasıl önlenir biliyor musunuz ancak üreten Türkiye ile önlenir. Eğer bu ülkede ithalat almış gidiyorsa o zaman düzelmez el parası ile zenginlik olmaz. Ülke büyümez. İşçisi emeklisi, çalışanı, memuru halinden memnun değil. Emeklilere defalarca söyledim size AK Parti'nin tuzağına düşmeyin diye. Sizi bu ülkede yıllarda çalışıp emekli oldunuz. Haklarımızı yüreğinde insan sevgisi olan milleti halkı düşünen çözüm üreten adres var kulağınızı o adrese dayayın o adres CHP’dir dedik” dedi.