Soğuk ama mutlu bir ülke kanada göçmenlik için tüm bilgiler kanadarehber.com'da

Kanada farklı dilleri konuşan insanların mutlu bir şekilde yaşadığı, geniş topraklara sahip bir ülkedir. Peki Kanada’ya nasıl yerleşilir?

Kanada farklı dilleri konuşan insanların mutlu bir şekilde yaşadığı, geniş topraklara sahip bir ülkedir. Amerika kıtasının en kuzeyinde yer alır. Bu nedenle de biraz soğuktur. Soğuktan çok şikayet etmiyorsanız ve düzenli, gelir seviyesi yüksek bir ülkede yaşamak istiyorsanız en iyi alternatiflerden birini meydana getirecektir.

Bu Ülkeye Nasıl Yerleşilir?

Göçmenlik için önce hangi türden başvuracağınıza karar vermeniz gerekir.
Kanada göçmenlik için 9 farklı başvuru yöntemi mevcuttur. Bu başvurular sizin mesleğiniz ve orada yapmayı planladığını iş ile ilgilidir. Birincisi kalifiye işçiler ve profesyonellerdir. İkincisi nitelikli meslekler, üçüncüsü bölgesel adaylıklar, dördüncüsü ticari göçmenlik, beşincisi Quebec tarafından seçilen kalifiye iş adamları ve işçiler, altıncısı Kanada tecrübe sınıfı, yedincisi aile sponsorluğu, sekizincisi uluslararası evlat edinme şekliyle ve dokuzuncu ve sonuncusu da mülteci olarak başvurmaktır. Tüm bu başvuru seçeneklerini inceledikten sonra başvuru yapmak en doğru karar olacaktır. İçlerinden kendinize en uygun seçeneği belirlediğinizde kabul edilme şansınızı artırmış olacaksınız. Aksi taktirde göçmenlik için olumlu cevap alma şansınızın olmadığı bir alandan başvuru yaparsanız verdiğiniz o büyük emekler boşa gidebilir. En hızlı ve doğru seçim sizin başarıya yaklaşmanıza yardımcı olacaktır. Tabii en doğru kararı verseniz de mevcut durumunuz kabul edilmeniz için yeterli olamayabilir. Böyle bir durumda sonuç olumsuz olabilir. Özetleyecek olursak elinizden gelenin en iyisini yapmış olsanız da kabul edilmeme ihtimali hep olacaktır.

Hangi Meslek Sahipleri Başvurabilir?

Eğer kalifiye işçi ya da profesyonel iseniz Kanada’da yaşamak için şansınızı deneyebilirsiniz. Göçmenlik için başvuru yapılabilecek mesleklerin listesi belirlidir. Uzun uzadıya detaylı olarak meslek grupları bu listede tanımlanmışlardır. Eğer sizin uzmanlık sahibi olduğunuz meslek de bu listede yer alıyorsa kalifiye işçi ya da profesyonel lertüründen başvurabilirsiniz. Örneğin

web site tasarımı ile ilgilenen ya da finans alanında müdür olarak çalışmış biri iseniz bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bu durumda da mesleğiniz ile çalışacağınız bölgeye göre İngilizce ya da Fransızca bilginizin yeterli seviyede olması gerekir. Ayrıca asıl olarak eğitim, mesleki tecrübe ve istene diğer kriterlere uyuyor olmanız zorunludur.