Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de katıldığı toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Kayserili kardeşlerim Türkiye'yi şahlandırma çağrımıza verdiğiniz bu güçlü destekle bize 'Durmak yok yola devam' dediniz. Uluslararası alanda büyük bir mücadele yürütüyoruz. Ülkemizde tarihi bir dönüşüme imza atıyoruz. Bugün burada toplam yatırım bedeli 1 katrilyon 640 trilyon lirayı bulan 137 farklı bakanlık, belediye ve özel sektör projesinin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz.

Sağlıkta 15'i hastane olmak üzere 42 tesisi şehrimize kazandırdık. Kayseri Şehir Hastanesi her türlü imkanıyla şehrimize yakışır bir hizmet oldu. Duydunuz mu Bay Kemal ne diyor? Hastanelerde artık ameliyat yapılmayacakmış. Ya bu ne menem bir adam ya. Bay Kemal, artık Türkiye'de Bay Kemal'in SSK'sı dönemi yok. Sen ölüleri rehin alıyordun ya ölüleri. Bu adam SSK Genel Müdürü iken, bu ülkenin evlatlarını hastanelerde sürüm sürüm süründürdü, ölüleri rehin aldı.

Tüm Türkiye'ye buradan sesleniyorum... Eğer teröre bulaşmış olanlardan belediye başkan adayı yapanlar çıkacak olursa bilsinler ki kayyum atanan yerlerdeki ilkemiz neyse aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz.

'KOLUNA GİRENLER TESCİLLİ TERÖR YARDAKÇISI'

Bölgemiz cayır cayır yanıyor. On milyonlarca insanın evinden olduğu bir zulüm yaşanıyor. Batı kapılarını kaparken biz kapımızı açıyoruz. Şu anda bir kısmı Kayseri'de yetişen kahraman askerimiz sınırlarımızın ötesinde başarı üstüne başarıya koşuyor. İdlib'teki başarımız için tüm dünya askerimizin gösterdiği başarıdan dolayı bizi tebrik ediyor ancak ana muhalefet bu konuda bir söz etti mi? Etmezler. Onlar nerede Türkiye düşmanı varsa, nerede terörist varsa onalarla kol kola yürürler.

Ana muhalefetin başında zatın koluna girenler tescilli terör yardakçısıydı. Son 17 yıldır ana muhalefetin en büyük başarısı malesef her evden bir oy diyerek bölücü örgütün güdümündeki partiyi Meclis'e sokmak. Bununla da kalmadılar, mahalli seçimlerde de kimi belediyeleri onlara peşkeş çekmeye hazırlanıyorlar. Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum: Eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayı çıkarırlarsa bilsinler ki şu anda kayyum atanan ilçeler neyse aynı şeyi hukuk sistemi içinde işleteceğiz. Biz devletin parasını verelim de bu teröristlere makine alsınlar onlar da o güzel şehirlerimizi kanallarla donatsınlar. Müslüman bir delikten bir kere sokulur bir daha asla.

'İŞ BANKASI KONUSUNU AK PARTİ OLARAK MECLİS'E GETİRİYORUZ'

Şimdi ben merak ediyorum, Kılıçdaroğlu, davalardan kazandığım paraları acaba kendi cebinden mi ödedi, CHP'nin kasasından mı? Sen bu paraları nereden ödedin? Söyle bakalım. Ne dedik; İş Bankası'ndaki CHP hisseleri var ya, bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunu CHP kullansın diye yapmadı, hazineye gitsin diye yaptı. Biz bu konuyu Meclis'e getiriyoruz. İnşallah Meclis'ten bunu çıkaracağız ve bu hisselerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin hazinesine girmesini sağlayacağız.

"CANLARINI YAKARIZ"

2010'da başladılar ama 40 yıldır bunlar bu ülkede hazırlık yaptılar. Şimdi ortaya konulan tüm hakikatlere rağmen örgütün içinde kalmaya devam edenler bunun sonuçlarına da katlanırlar. Bak buradan sesleniyorum. FETÖ'de kalanlar kusura bakmasın, canlarını yakarız hukuk neyse onu da uygularız. Bunlar kardeşleri birbirine düşürdüler. Biz bunlara müsaade edemeyiz. Gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Şimdiye kadar yargıya hesap vermeyenler sevinmesinler. FETÖ ile mücadelede taviz vermedik vermeyeceğiz. Eğitim kurumlarından iş dünyasına kadar musallat olan ihanet çetesinin peşini bırakmayacağız.

"TÜM HAİNLER HESAP VERECEK"

Yeni şifreler çözülüyor. Geçmişte Kayseri'nin de FETÖ'den çok çektiğini iyi bilirim. Bu ihanet çetesinin peşini bırakmadık bırakmayacağız. Dün Isparta'da bir bankanın kasasından bunlara ait 100 kilo altın bulundu. Bak Isparta'da bu oldu. Lütfen kasalarla ilgili çalışmalarınıza da dikkat edin. Tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecek. Son FETÖ'cüyü bulup hukukun karşısına çıkarmadan şehitlerimize borcumuzu ödeyemeyiz.