Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih'te 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

Bu coşkuyu, heyecanı 2019'a taşımamız lazım. Bu coşku aynı şekilde taşınırsa yerel seçimlerde de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bambaşka bir şekilde sandıklardan çıkarız. Bunu devam ettirmemiz lazım. Kalıcılığı lazım. Bunu kim yapacak, teşkilat.

Rejimin yaptığı kimyasal saldırı yüzünden ABD, Fransa ve İngiltere tarafından Suriye'ye operasyon yapıldı. Onun için bu gece de uykusuz geçti. Bu rejimin cevapsız kalması olmazdı, yapılan operasyonu doğru buluyoruz. Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik insanlık dışı hak, hukuk tanımaz saldırılarının cevapsız kalmayacağını görmüş oldu Kimse faili bunu ödemesi lazım. Konvansiyonel saldırıdan çok daha fazla insan şehit edildi. Masumların hesabı daha önce sorulmalıydı. 

Maalesef Suriye'de oynanan oyun başkadır. Eğer hedef DEAŞ ise biz zaten onlarla savaşıyoruz. 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Suriye'de halkın huzur için bir adım atılacak ise önce rejime sonra terör örgütlerine karşı aynı ilkeli tavrı koymalılar. 

Biz ensar onlar muhacir. O kardeşlerimiz şimdi Türkiye'de üniversite okuyorlar. 

Bu sabah İngiltere Başbakanı May ile görüştük. Biraz sonra da Sayın Macron'la da görüşeceğim. Arkadaşlarım Sayın Putin'le de temas halindeyiz. Sayın Trump'la da bugün yarın görüşeceğiz.  ABD-Rusya sorununun çözülmesi gerekiyor. 

Ne rejimin zulümlerine ne de teröre göz yumarız. Biz DEAŞ'ın başını bunun için ezdik, PYD'yi açtıkları hendeklere bunun için gömüyoruz. Suriye için doğru bildiğimiz yolda yürüyeceğiz. Cenevre ve Astana'da çözüm bulma çabalarına destek vereceğiz.

Buradan şimdi tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum gelin tüm silahların geleceğini masaya yatıralım. 

Fatih 16 Nisan'da halk oylamasında 51,4 oy oylamasıyla İstanbul ortalamasının üzerine çıktı.Ama bizi mahcup etmeyin 51,4 nedir şöyle 60'a 70'e varalım. 

Eğer isminiz Fatih ise sizinde Fatih gibi neticeler elde etmeniz gerekir. Burada Fatih Sultan Mehmet Han var. Yavuz Sultan Selim Han, Kanuni Sultan Süleyman Han var. Bu ne demek? Sorumluluğunuz çok büyük. Fatih İlçesi'ne hakettiği hizmetleri getirmek ecdadımıza sorumluluğumuzun da bir gereğidir. Benden bir şey istediler, Külliye'ye gelebilir miyiz dediler. Bende onlardan sizden 300 kişi istiyorum dedim. Külliye'ye gelecekler. Burası eskiden Sulukule idi. Hakkaten medeni bir Sulukule meydana geldi. İşe AK Parti bu demektir. Mezbelelikleri ele alıp modern hale getiren belediyeler demektir.

İlçe kongresi öncesinde kendisini bekleyen büyük bir kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üstünlük sadece takvadadır. Hepimizin yarın gideceği yer 2 metreküp mezar. Zaten ölümü öldürdüğümüz gün güçlüyüz. Afrin'de bunu gördük mü? Afrin'deki gazilerden yanıma geldiler. Bir tanesi çok manidardır. Arkadaşı dedi ki: Bu komutan çok farklı. Bu cephede adeta delik deşik oldu. ÖSO'dan. Karnı yok dediler. Aç dedim. Hakkaten karnı alınmış. Omuzdan, kalçadan aldığı mermiler. O haliyle tekrar cepheye gitmiş. Ondaki o inanç, iman..." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"HESABA ÇEKTİLER, YANLIŞ OLUYOR GİTMEN LAZIM DEDİLER"

Bay Kemal ne diyor? Onlar (ÖSO) terör örgütü diyor. Onlar benim Mehmetçiğim ile beraber Afrin'de savaşan yiğitler. İşte şu anda da Afrin'de yaklaşık 4 bin 200 terörist etkisiz hale getirildi. Hani gitmiyordun? Ne oldu? Şimdi Hatay'a gitmiş. Hani o adamın yanında ne işin var diyordun. Ne işin var senin Hatay'da. Hesaba çektiler. Yanlış oluyor gitmen lazım dediler. Bu adam aynısı 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yaptı. Biz demokrasiyi yeniden inşaa ediyoruz. Bizim ruhumuzda kardeşlik inşaa edilmiş vaziyette.

 "YURTDIŞINDAN 80 TANE FETÖ'CÜ ALDIK, GELDİK"

Cudi'de Gabar'da Tendürek'e inlerine girdik. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Kosova'dan 6 tanesini, 3 tanesini Gabon'dan aldık geldik. Yurt dışından 80 tanesini aldık geldik (FETÖ). Almaya devam. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız.

"TUNA NEHRİ AKACAK İNŞALLAH"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamaların ardından kongre salonuna geçti.. Kongreye katılan partilileri selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan Fatih'in tüm mahallelerdeki vatandaşlarıma selamlarımı yolluyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim dışarıda büyük bir katılım vardı. Onun için bugün Fatih bir başka. Fevzipaşa caddesinde bir dükkana uğradım. Tam orada kahvemizi içerken dışarıda maşallah bir miting hazırlığı oldu. Fatih Belediyesi'nin orkestrasını dinledik. Tuna Nehri'ni söylediler. Evet Tuna Nehri akacak inşallah" ifadelerini kullandı.