Hakkari’de şehit düşen Yener Kırıkcı’nın Çubuk’un Akkuzulu köyündeki cenaze töreninde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı olayının faillerden Osman Sarıgün, İlçe Jandarma Komutanlığındaki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla Çubuk Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık, Sarıgün için önceki gün ek gözaltı süresi vermişti.

KILIÇDAROĞLU ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde kendisine saldıran şüphelilerden avukatı aracılığı ile şikayetçi oldu.

Öte yandan CHP Grup Başkan Vekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen saldırıya ilişkin Meclis Başkanlığı'na, Meclis Araştırma Önergesi vermişti.

PARTİLİLER DE ŞİKAYETÇİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırıda bulunulduğu sırada yanında yer alan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ankara Milletvekili Murat Emir ile bir grup partili Çubuk Adliyesine gelerek, şüphelilerden şikayetçi oldu.

Adliye çıkışında açıklamalarda bulunan Kaya, olayın faillerinin yargı önünde hesap vermesi için mağdur müşteki sıfatıyla savcıya beyanda bulunduklarını söyledi.

Yaşananların sadece Akkuzulu Mahallesi'nin sorunu olmadığına işaret eden Kaya, "Mutlaka adaletin, hakkın ve hukukun açığa çıkarılmasını istiyoruz. Yakalanan ve gözaltına alınanlar değil, bu oyunu kuranlar ve bu oyunu yönetenlerin açığa çıkarılması gerekiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu'nu linç etmek için kurgulanmış bir tezgahı el birliğiyle bozmaya çalıştıklarını ifade eden Kaya, görüntülerden saldırı eyleminde bulunan 31 kişi tespit ettiklerini sözlerine ekledi.

"KAMU VİCDANI RAHATLATILMALI"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de gerçeğin ortaya çıkmasını, adaletin yerini bulmasını ve kamu vicdanının rahatlatılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Saldırının Türkiye'nin barışına, kardeşliğine ve demokrasisine yapıldığına dikkati çeken Emir, "Arkasında kimler var, kimler tezgahladı, kimler azmettirdi, kimler bu olaylardan hoşnuttu, kimler etkili müdahalede bulunmadı ve kimler şu anda bu işlenen ağır suçu hafif göstermeye çalışıyor? Bunların ortaya çıkarılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

OLAY

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzu mahallesindeki cenaze törenine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalık bir grubun fiili saldırısına uğramıştı.

Kılıçdaroğlu, uğradığı saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım, aynı saldırının benzerini bugün yaşadım. Onlar sanıyorlar ki, CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, 1 milim adım atmayacağım. Bu ülkenin dirliğini ve bütününü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Şehitler bizim şehitlerimiz, bizim onurumuz. Sonsuzluğa uğrarken hepimizin yüreğinde acı duyuldu. Şehitliğin yüce mertebe olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Sanıyorlar ki,baskı kuracağız, tehdit edeceğiz, saldıracağız, Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazelerine katılmasın. Katılacağım, sonuna kadar katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehididir." demişti.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı görüntülere yansıyan Osman Sarıgün'ün sorgusu ise sürüyor. Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden biri kadın, 4 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.