Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, güvenlik için bir eve alındı. 
Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı. Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzu Mahallesi'ndeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, bir grubun saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu arbeden çıkartıldı ve güvenlik güçleri kontrolünde bir eve alındı. Kalabalık Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu eve girmeye çalışırken, polis ve askerler vatandaşlara engel oldu. 

KILIÇDAROĞLU'NUN DURUMU İYİ
Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumunun iyi olduğu bildirildi. 
Hakkari’de terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı. Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, tören alanına girdiğinde vatandaşların sözlü tepkisi ile karşılaştı. Cenaze namazından sonra tepkiler artarken, bir grup Kılıçdaroğlu’na tekme ve yumruklarla saldırdı. Güvenlik güçleri tarafından güvenli bir eve alınan Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

VALİLİK YASAL İŞLEM BAŞLATTI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek saldırıya uğradı. Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ankara Valiliği’nden yapılan son dakika açıklamaya göre Kılıçdaroğlu'na saldırı ile ilgili “Olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı.     

CUMHURBAŞKANLIĞI BİLGİ ALIYOR...
Cumhurbaşkanlığı Özel Kaleminden görevliler CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürlüğü yetkililerini arayarak son durumla ilgili bilgileri an be an alıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Kılıçdaroğlu'nun olay yerinden güvenli bir şekilde ayrılmasının sağlanması için yetkililere talimat verdiği kaydediliyor. Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da şu dakikalarda Kılıçdaroğlu'nun da yanında bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU, ZIRHLI ARAÇLA UZAKLAŞTIRILDI
Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, güvenlik gerekçesi ile bulunduğu evden çıkartılarak zırhla araçla bölgeden uzaklaştırıldı. 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: GEÇMİŞ OLSUN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınayarak, "Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir" dedi. 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Çelik, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkartılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzulu köyünde şehit cenazesi için taziye ziyaretinde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu'na yönelik saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü adli soruşturma başlatıldı. 

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN KINAMA
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop saldırıyı kınadı. 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şiddet yoluyla veya şiddeti överek siyasi sonuç almaya çalışmak hem ilkel hem de beyhude bir çabadır. Bu menfur saldırıyı tekrar kınarken, Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini paylaşırken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.