Muğla'daki çatışma sonrası konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İlk kez açıklıyorum, terör örgütü Lazkiye'den Akdeniz ve Ege açıklarına gelip, tatil beldelerine sızmaya çalışıyor. Açık denizlere bir gemiyle gelip, oradan filikalarla, kayıklarla, botlarla sahile geliyorlar" dedi.

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde dün yakalanan 7 teröristin ardından bugün de bölgeden flaş bir haber geldi. Köyceğiz ilçesinde köşeye sıkıştırılan  7 PKK'lı teröristten 5'inin öldürüldüğü 2'sinin de yakalanması için operasyonun devam ettiği öğrenildi.

BİNBAŞI YARALANDI

Köyceğiz ilçesi Toparlar Şelalesi yakınında, güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada PKK'lı 7 teröristen 5'inin öldürüldüğü, diğer 2'sinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. PKK'lı töreristlerle çıkan çatışmada 1 binbaşı bacağından yaralandı. Yaralı binbaşının tedavi altına alınabilmesi için askeri helikopter sevk edildi. Bölgedeki operasyonun gece başladığı,Muğla Zıpkınlar Komando Taburu ,İzmir'in Bornova İlçesindeki 2. Jandarma Komando Tugayı ve polis özel harekat biriminden destek kuvvet gönderildiği belirtildi.

SÜLEYMAN SOYLU:LAZKİYE ÜZERİNDEN EGE VE AKDENİZ'E SIZIYORLAR

TBMM İçişleri Komisyonu'ndaki çalışmalara katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Köyceğiz'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla ilgili kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı. Terör örgütünün yeni bir yöntem geliştirdiğini dile getiren Bakan Soylu, "Örgütün lider kadrosunun talimatı üzerine örgüt üyeleri, Suriye'nin liman kenti Lazkiye'den Akdeniz ve Ege açıklarına gelip buradan da Muğla, Fethiye, Köyceğiz gibi tatil beldelerine sızmaya çalışıyor. Terör örgütlerinin bu yeni yolunu tıkayabilmek için tüm güvenlik güçlerimiz çalışıyor. Terör örgütünün önünü tıkadıkça yeni tehditler olarak önümüze çıkmaktadırlar" diye konuştu.