30 büyükşehir ve Zonguldak işimizde saat 24 arasında sokağa çıkma kısıtlaması yasağı ilan edildi. Tüm detayları da valilerimize gönderdiğimiz genelgede ifade edebilme fırsatı bulduk. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçekleşen bir düzen. 3 hafta önce 65 yaş kararı çıkmıştı geçen hafta giriş çıkış kısıtlaması çıkmıştı. Akşam üstü Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir hafta sonu itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Telaşa gerek yok. Bu saatte sokakta açık olan yerler az olduğu için milletimizin telaşı var. Yarın fırınlar açık, dağıtılacak. Marketler kapalı olacak. Şöyle bir telaş olmasın bazı yerlerde ve sosyal medyada telaş var. Pazar günü 24.00 itibariyle bitecektir. Marketlerde ve fırınlarda kalabalığa gerek olmadığını ifade etmek istiyorum. Özellikle şunu söyleyeyim hastaneler eczaneler herhangi kısıtlaması söz konusu değildir. Mümkün olduğunda bulaşma riskini azaltmak için bir çerçeve oluşturulmaya calısıdı. Lojistik firmaların mamüllerin taşınmasına herhangi kısıtlama getirilmedi tarıma kısıtlama getirilmedi, canlı hayvanlar bakımına kısıt getirilmedi. Toplumun genelinde bir kısıt var. Sokağa çıkmamaları için gerekli tüm tedbirleri aldığımızı düşünüyoruz. Tüm detaylar düşünüldü. 65 yaş üzerinde talebi olan evlere kolony maske getiren çalışanlarımız hizmete devam edecektir. TBMM cumartesi pazar çalışıyor. 

Acil meseleri olanların çözmesi için önden düşündüğümüz bir şeydir. Yarım saat önce yayınlanmasında bir sorun yoktur. Daha önce yayınlasaydık sanki daha büyük telaş olurdu 

Vatandaşımızın telaş etmemesi önemlidir. 12’den sonra sokaktan kimsenin olmamasını bekliyoruz. Bir pandemi dönemindeyiz, eczanelerin açık olması gereklidir gitmek isteyen gidecektir. Basın mensupları sokağa çıkabilecektir.