Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını kabul etmemesinin ardından İstanbul'da vatandaşlar camlara çıkarak sevinç gösterisinde bulundu.

Soylu'nun istifasının reddedilmesinin ardından İstanbul'da olduğu gibi Ankara’da da vatandaşlar balkon ve camlara çıkarak alkış tuttu.

Bir grup vatandaş ise konvoy oluşturarak Bakan Soylu’nun evinin önüne gelerek slogan attı. Grup yanlarında getirdikleri Türk bayraklarını açarak İstiklal Marşı okudu.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifayı kabul etmemesi Trabzon ve Rize'de sevinçle karşılandı.
Bakan Soylu, Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında geçtiğimiz Cuma günü 30 büyükşehir ve Zonguldak için 2 günlük sokağa çıkma yasağının açıklanmasının ardından özellikle büyükşehirlerde istenmeyen görüntüler yaşanması üzerine "Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum" diyerek akşam saatlerinde istifasını açıkladı.

İstifasının ardından özellikle sosyal medyada Soylu'ya görevi bırakmaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da istifayı kabul etmemesi yönünde paylaşımlar yapıldı. Saatler sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleyman Soylu'nun istifasını uygun bulmadığı açıklandı.

Bu haberin açıklanmasının ardından özellikle Süleyman Soylu'nun memleketi Trabzon ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'de vatandaşlar sevinçlerini evlerinin ışıklarını yakıp söndürerek ve alkışlarla gösterdiler.
'Terörden öleceğimize koronadan ölürüz'
Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından bazı vatandaşlar istifasını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek vermek için konvoy oluşturdu.

Denetimler sırasında kadın bir sürücüyü durduran polis 'Neyi kutluyoruz?' diye sordu. Sürücü, "Vallahi Soylu'ya destek veriyorum, niye yalan söyleyeyim. Onun görevden gitmesini istemiyorum. Bir tur atıp döneceğim" dedi.

Bir başka sürücü de Süleyman Soylu'ya destek için sokağa çıktığını belirterek, "Süleyman Soylu istifa etmesin diye çıktım. Terörden öleceğimize koronadan ölürüz sıkıntı yok" dedi.

Arka koltuktaki kadın da gazetecilere seslenerek "Süleyman Soylu istifa etmesin. Süleyman Soylu istifa ederse teröre yol açılır" ifadesini kullandı.

Kocaeli’de kamyonculardan Bakan Soylu’ya konvoylu destek

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek olmak isteyen kamyoncular, sokağa çıkma yasağı biter bitmez araçları ile şehir turu attılar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararı almasının ardından Bakan Soylu’ya Türkiye genelinde görevde kalması yönünde destek mesajları yağdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ülkeye çok şey kattığını ifade eden kamyon sürücüsü Hakan Avcıl, "Bir karar aldık aramızda, sokağa çıkma yasağının bitmesini bekledik. Sosyal mesafeyi koruyarak, kimseye zarar vermeden 10-15 arkadaş birleşerek bir tur attık” dedi.