Heyecan ve aksiyon dolu bölümleriyle ekranlara gelmeye devam eden Söz dizisinde Çolak'ın oğlunun kim olduğu en büyük merak konusu. 

Yapılan yorumlarda iki kişiye yoğunlaşıldı. Bu tahminlerden ilki dizinin başrol oyuncusu Üsteğmen Yavuz. Fakat terör örgütü elebaşının oğlunun bordo bereli gibi seçkin timin komutanlarından birinin olması silahlı kuvvetlerimiz için bir leke olarak addedilir.

Bu nedenle Yavuz'un Çolak'ın oğlu olma ihtimali çok zayıf ki zaten benzemiyorlar. Çolak'ın oğlu olarak tahmin edilen diğer kişi ise Ateş Acar.

Bayram günü Ateş'in çocuk esirgeme kurumunda büyümüş olmasının ortaya çıkması Çolak'ın oğlu olabileceği kanısını oluşturdu.

Fakat Çolak'ın oğlunun Ateş'te Yavuz'da olmadığı anlaşılıyor. Zaten Ateş'in Çolak'ın oğlu olması diziye renk katmaz.

YAPILAN ÇIKARIMLARDAN ANLAŞILAN O İSİM

Çolak'ın oğlu olduğu çok yüksek ihtimalle anlaşılan bir isim daha var. O isim kendini 4.bölümde ele verdi. İşte Ateş ve tahmin edilen kişi arasında geçen dialog...

- Hani sen ekmek çaldın da müdürden ceza yemiştin ya...

Ateş: Evet 3 gün aç yatmıştım.

- Onu ben çaldım kardeşim.

Bu dialog sonrası tahmin edilen ismin Ateş gibi çocuk esirgeme yurdunda kaldığını ve ailesini bilmediğini öğreniyoruz. İşte Çolak'ın oğlu olduğu anlaşılan o kişi...
 
Mitten Yasin...

Yasin tip olarak da Çolak'a benzemekle birlikte yaptığı görevde büyük önem arz eden kritik bir görevdir. Bu tahminin gerçek olup olmadığını ilerleyen bölümlerde anlayacağız.

Dizi şu şekilde devam edebilir:

Yavuz ve arkadaşları Çolak'ı bulmak adına geri dönülmez bir yola girdiler. Bu aşamada Erdem Yarbay, Mit'ten Yasin'e Çolak'ın kayıp oğlunun izini sürmesi için bir görev verecek.

Yasin araştırmaları sırasında esefle de olsa babasının Çolak olduğunu fark edecek ama kimseye birşey söylemeyecek. Dizi Yasin'in imtihanı olacak. Yasin bir seçim yapacak.