Stres çarkı son dönemlerde, okullarla, parklarda, evlerde ellerden dillerden düşmeyen yeni bir trend.  Öncelikle çocukları saran yavaş yavaş gençlere ve yetişkinlere de ulaşan stres çarkı nedir? Ne işe yarar? Nasıl oynanır? İşte hemen hemen herkesin merak ettiği stres çarkı hakkında tüm bilinmesi gerekenler.

STRES ÇARKI NEDİR?

Yanınızdan geçen, özellikle ortaokul ve lise dönemindeki çocukların ellerinde sürekli dönen bir şey görüyorsanız işte stres çarkı tam olarak da o dönen şeye deniyor. Asıl amacı stresli anlarda zihni dağıtmak olan ve yetişkinlerin en büyük yardımcısı olan stres topuyla aynı işleve sahip olan stres çarkı farklı olarak dönüyor. Bu da onu çocuklar için daha cazip bir hale getiriyor.

STRES ÇARKI NASIL YAPILIR?

Hemen hemen herkesin elinde görmeye alıştığımız bu yuvarlak cisim temel olarak fizik kurallarıyla hareket ediyor. İçindeki küçük bilyeler sayesinde dönüyor.

STRES ÇARKI NASIL ÇEVRİLİR?

Merkezinde parmağınızla tutabileceğiniz bölmenin içi daha önce de dediğimiz gibi küçük bilyelerle dolu. Bu bölmeden tutarak diğer parmaklarınız ile uçuna vurduğunuzda stres çarkı dönmeye başlıyor. 30 Saniye ile 4 dakika arası kendi ekseninde dönebilen bu alet için çeşitli şekillerde dönüş modelleri geliştiriliyor.

STRES ÇARKININ FİYATI NEDİR?

Son 5-6 aydır yurt dışından sipariş verilen stres çark ülkemizde artık hemen her yerde bulunuyor. Piyasadaki fiyatı ortalama 6 ile 42 TL arasında.