Fakat artık kolay çözülebilmektedir. Teknolojik yöntemlerle su kaçağı akustik dinlemeye olanak sağlayan cihazlarla yerine getirilmektedir. Bu şekilde su sızıntısı olan evler daha fazla zarar görmeden kısa süre içerisinde sağlıklı evler haline gelmektedirler. Su kaçağı tespiti nin teknolojik yöntemlerle çözümü işlemi için sonar sistemine sahip cihazlar kullanılmaktadır. Sonar sistemine sahip cihazları kullanan uzmanlar şüphelenilen ya da şikâyet edilen yerlerde akustik dinlemede bulunarak su kaçağının yerini noktasal olarak kesin bir şekilde tespit etmektedir. Cihaz sayesinde noktasal tespit dakikalara içinde sorunun büyüklüğüne göre su patlağı genel itibariyle gün içinde çözüme kavuşturulmaktadır. Bu işlem kullanılan cihazların ithal olması nedeniyle başta klasik yönteme göre daha pahalı gözükmekle birlikte ücreti sorunun totalde çözümü dikkate alındığında oldukça makul bir ücret karşılığında yapılmaktadır. İstanbullular bu konuda şanslılardır çünkü Ersoylar Tesisat tamamen müşteri memnuniyetiyle çalışma ilkesine ve vatandaşa hizmeti çalışma prensibi saydığından oldukça cüzi miktarlar karşılığında su kaçağı bulma ve onarımı hizmetini vermektedir.

Su kaçakları nasıl anlaşılır?

Her kaçak kolayca anlaşılamaz. tespit edilse dahi sorunun ana kaynağı suyun açığa çıktığı yerin metrelerce ilerisinde veya gerisinde ya da hiç olmayacak yerden olabilmektedir. Duvarlarınızdaki kararma, çatlama varsa su sızıntısından şüphelenmeniz gerekmektedir. Bu tür sorunların genel nedeni su sızıntısı kaynaklı olduğu görülmektedir. Su faturalarınızın onlar kadar su kullanmasanız hatta evde bile doğru düzgün durmasanız da komşularınızdan fazla gelmesi her zaman su tesisatı okuyan görevlilerin yanlış okumasından ya da teknik bir aksaklıktan meydana gelmemektedir. Hatta bazen medyaya yansıyan su faturasının astronomik geldiği vatandaş şikayetlerinin bile altında yatan asıl nedenin su kaçağından kaynaklandığı iyi bir incelemeyle tespit edilebilmektedir.

Su kaçağından şüphelendiğinizde nereye başvurmalısınız?

Su kaçağı oluşumu şüphesi durumunda yapmanız gerekenden önce asla yapmamanız gerekenleri sıralayalım. Öncelikle çözümü kendi imkanlarınızla bulmaya çalışmayın. Bu zaman ve para kaybı hatta talihsiz yaralanmalara neden olan en sık karşılaşılan hatadır. Sorunu gerekli bilgi ve eğitim seviyesinde bulunmayan bir tanıdığa ya da mahalle arasında hizmet veren merdiven aldı ustalarına çözdürmeye çalışmayın. Zaman kaybı aylara varabildiği, cebinizden uçan birçok paranın yanı sıra bir de üstüne evinizde birçok masraf çıkabilmektedir. Abartı olmasın bazı müşterilerimizin bir ev parasını yanlış kişilere verdiğini söylediğini sık sık duymaktayız. Su kaçağı sorunuyla karşılaşıldığında firmamız Ersoylar Tesisat gibi bu işi teknolojinin en gelişkin cihazlarıyla tamamen müşteri memnuniyetine odaklı çözmek en doğru tercih olmaktadır. Firmamız akustik dinlemeye olanak tanıyan sonar sistemine sahip cihazla dakikalar içinde su kaçağı bulma yapmakta ve müşterilerimizin sorununu gün içinde garantili biçimde çözmektedir. Nasıl Servis Çağırabilirim ? Servis çağırma işlemi için firmamız web sitesi ( http://www.sukacagiistanbul.gen.tr ) üzerinden form doldurabilir veya çağrı merkezimize ulaştığınız andan itibaren temsilcilerimiz size en yakın ekibimizi yönlendirerek işlerinize çözüme kavuşturur.

2017 Mayıs tarihinde faaliyetlerine başlayan İstanbul Bağcılar ve Güngören şubelerimizde siz müşterilerimize tıkanıklık açma, su kaçağı bulma işlerinizde uygun çözümler sunmaktayız.