Kış saati uygulaması kesin olarak kaldırıldı. 
Akıllı telefon kullananların ise kafası karıştı. Akıllı telefon kullananlar eğer gece saatlerini geri aldılarsa şuan telefonları 2 saat geriyi gösteriyor olabilir. Telefonlarını otomatik saat ayarında bırakanlar için de durum karışık. Eğer telefon ayarınızı manuel düzenlemediyseniz telefonunuzun saat 1 saat geri durumdadır. Çünkü akıllı telefonların saat ayarları otomatik olarak kış saatine geçiyor. Dün gece akıllı telefonunuzun saatini 1 saat ileri almadıysanız şuan telefonunuzda saat ayarınız yanlış görünüyor demektir. Telefonunuzdaki saat 2 saat geri gösteriyorsa saatinizi 2, 1 saat geri gösteriyorsa da 1 saat ileri almanız gerekiyor.
Otomatik saat ayarı bilgisayarlarınız için de geçerli. Bilgisayarlarda yaz saati uygulaması otomatik ayarla geçerli olmaktadır. 

Şuan saat kaç 30 Ekim 2016 saatler geri alınmadı!

Hatırlanacağı gibi kış saati uygulaması Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye'de iptal edilmişti. Daha fazla enerji tasarrufu sağlanması adına bu yıl kış saati uygulamasına geçilmemesine karar verilmişti. 
saatler dün gece geri alındı mıSaatler 26 Mart 2016 cumartesiyi 27 Mart pazara bağlayan gece saat 03.00'da bir saat ileri alınmış ve yaz saatine geçilmişti.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR KİM BAŞLATTI?

saatler alındı mıBenjamin Franklin’i hepimiz Amerikan dolarındaki görseliyle tanıyoruz. Oysa o "Erken yatıp erken kalkmak, kişiyi sağlıklı, zengin ve akıllı yapar" özdeyişinin sahibiydi. Franklin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Fransa'ya elçi olarak yollandığı sırada, Paris halkının mum israfını önlemesi ve gün ışığından daha çok yararlanması için imzasız bir mektup yayımladı. 1784 yılındaki bu vergi, panjurları vergilemek, mumları karneye bağlamak ve insanları gün doğumu sırasında kilise çanları ve top ateşiyle uyandırmak gibi öneriler içermekteydi. Sonradan da saatlerin kışın geri alınmasıyla gün ışığından daha çok faydalanılacağını ispatlayarak bu işin mucidi olarak tarihe geçti.