Hileciler boş durmuyor. Hileli ve zehir saçan gıdalara sürekli yenileri ekleniyor. Süt, peynir, et ve yağdan sonra, sucuğa da atom bombası yapımında kullanılan 'nitrat'ın katıldığı açıklandı. A Haber'de yayınlanan Deşifre programına konuk olan Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, sucuk üretiminde koruyucu madde olarak kullanılan 'nitrat'ın atom bombası imalatında kullanıldığını kaydetti. Takvim'in haberine göre haftalardır halkın bilinçli gıda tüketimine yönelik yayınlar yapan Mehmet Ali Önel yönetimindeki programın bir diğer konuğu Prof. Dr. Kenan Demirkol ise, nitrat deposu sucuk ve salamın yasaklanması gerektiğini söyledi. Demirkol ayrıca, inekleri endüstriyel yem ile beslemeye devam edersek, etinin de sütünün de zehir olacağına dikkat çekerek, meracılığın önemini vurguladı.

HİLECİLER AÇIKLANIYOR
Programın yayınlarının ardından, harekete geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de bir ilke imza atarak, gıda üretiminde tağşiş ve taklit yaptıkları belirlenen firmaları bir bir ifşa etmeye başladı. Türkiye'nin gıda güvenliği sorununun masaya yatırıldığı programda; Kemal Özer, ETBİR Başkanı Ahmet Yücesan, Prof. Dr. Kenan Demirkol ve Cüneyt Asan arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.
ORGANİK VURGUNU
Hileciler, vatandaşın gıda korkusundan istifade ederek hem ceplerini dolduruyor, hem sağlığımızla oynuyor. Son dönemde gıda maddelerinde yapılan hilelerin sık sık kamuoyu gündemine taşınmasıyla birlikte, birçok kişi sağlıklı beslenebilmek adına organik tarım ürünlerine yöneldi. Ancak organik tarım pazarının henüz ülkemizde tam anlamıyla gelişmemiş olması ve yeterli denetim yapılmaması, organik etiketi yapıştırılan binlerce sahte ürünün piyasada dolaşmasına neden oldu. Organik ürünlerin fiyatlarının çok daha yüksek olması sahtekarların iştahını kabartırken, olan yine vatandaşa oluyor. Hem daha yüksek para ödeyerek ürün alıyoruz hem de daha zararlı yiyecekleri yiyoruz. Organik ürünün üzerinde mutlaka organik sertifikasının bulunmasına ve güvenilir bir marketten almaya özen göstermeniz gerekiyor. Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği Başkanı Ayhan Sümerli, "Tüketici organik ürünleri en kolay Tarım Bakanlığı ve sertifikalandıran kuruluşun logosu ile ayırabilir" dedi.
Takvim