"(Adana'daki terör saldırısı) İki insanımız şehit oldu, bu iki insanımızın kanının yerde kalmayacağını bilmenizi isterim. Bu cümleyi bilerek söylüyorum. Milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün kararlılığı, teröre karşı olan o birleştirici anlayışı aynı istikamette devam edecektir"

- "Bu ülkenin huzurunu bozamazsınız ve başaramazsınız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Güvenlik kuvvetlerimiz, bir taraftan polisimiz, bir taraftan jandarmamız, bir taraftan korucumuz, bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları Türkiye'nin her noktasının güvenli ve huzur dolu bir şekilde olabilmesi için yoğun bir gayret ortaya koymaktadır"

- "15 Temmuz darbesinin kendine ait, mütemmim cüzleri vardır. Bu mütemmim cüzlerinden bir tanesi PKK terör örgütü, DEAŞ ve FETÖ örgütünün ortaya koymuş olduğu bütünleşik terör hadisesidir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'daki terör saldırısına ilişkin, "İki insanımız şehit oldu, bu iki insanımızın kanının yerde kalmayacağını bilmenizi isterim. Bu cümleyi bilerek, söylüyorum. Milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün kararlılığı, teröre karşı olan o birleştirici anlayışı aynı istikamette devam edecektir." dedi.
Soylu, dün terör saldırısının gerçekleştirildiği Adana Valiliğini ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Bakan Soylu, Vali Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı.
Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Soylu, Adana Valiliği ve Adana'nın dün menfur bir saldırıyla, bir terör eylemiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, Tük milletine ve Adanalılara geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti, yaralılara ve gazilere acil şifa diledi.



Çukurova'nın ülkenin ve coğrafyanın bereket tarlası olduğunu, dostluğun, kardeşliğin, üretimin, bugünün değil aslında tarihler boyu kendi ifadesini ortaya koyabilmiş bir anlayışın adı olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Dünden itibaren bunu bir kez daha Çukurova Adana'da hissetmenin, aslında gerçekliğini hep birlikte görüyoruz. Şu çok nettir. Üç günlük Adana'daki enerji zirvesinden, Adana'nın yarınlarına bakışından ve ülkemizi yarınlarına bakışından, bizi, ülkemizi ve insanımızı ayıramazlar. " diye konuştu.

Bakan Soylu, özgürlüğe, bağımsızlığa, hürriyet ve huzurlarına kastetmeye çalışanlara, bunun için gayret gösterenlere, bunun için bilerek bilmeyerek, isteyerek istemeyerek, destek olanlara da bir çağrıda bulunarak, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin huzurunu bozamazsınız ve başaramazsınız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Güvenlik kuvvetlerimiz; bir taraftan polisimiz, bir taraftan jandarmamız, bir taraftan korucumuz, bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları, Türkiye'nin her noktasının güvenli ve huzur dolu bir şekilde olabilmesi için yoğun bir gayret ortaya koymaktadır. 24 saat, günler ve haftalar boyu aralıksız bir mücadeleyi sürdürmektedirler. Buradan şunu ifade etmek istiyorum ki terör ve şiddet bizi hedeflerimizden ve Türkiye'nin dengelerini ayıramayacaktır. Böyle bir fırsatı da bulamayacaktır. Bugün Güneydoğu dahil olmak üzere ülkemizin özellikle huzur arayan tüm bölgelerinde jandarmamız, polisimiz ve askerimizle korucumuzla operasyonlarımız devam etmektedir."
Adana'daki bu olayla ilgili de güvenlik kuvvetlerinin dün yine başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini anlatan Soylu, "Ama inanıyorum ki çok yakın zamanda her noktada ve her zaman olduğu gibi hem faillerin diğer geri kalan bölümünü, hem de bu olayın tüm ayrıntılarını kamuoyumuza çok yakın bir zaman dilimi içerisinde paylaşacaklar. Bu olayla ilgili de ve bu olayla karşı karşıya kalınan sonuçla ilgili de ayrıntıları kendileri paylaşacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Kanları yerde kalmayacak"

Soylu, "İki insanımız şehit oldu, bu iki insanımızın kanının yerde kalmayacağını bilmenizi isterim. Bu cümleyi bilerek söylüyorum. Milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün kararlılığı, teröre karşı olan o birleştirici anlayışı aynı istikamette devam edecektir." dedi.
"21. asırda, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin başına örülmek istenen çorabın farkındayız." diyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir taraftan darbe, sadece kendi adına o gün yapılmış, gerçekleştirilmiş ve geçiştirilmiş bir olay değil. 15 Temmuz darbesinin kendine ait, mütemmim cüzleri vardır. Bu mütemmim cüzlerinden bir tanesi de PKK terör örgütü, DEAŞ ve FETÖ örgütünün ortaya koymuş olduğu bütünleşik terör hadisesidir. Buna karşı büyük bir eminlikle ifade etmek istiyorum ki her birimizin ve ülkemizin tüm güvenlik kuvvetlerinin, milletimizin ferasetinin ve vasiyetinin bunu mağlup edebilme kabiliyeti söz konusudur. Bu konuda hiç kimsenin bir endişesi olmaması lazım. Bir taraftan kıymetli Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Başbakanımızın basiretinde bu mücadeleleri hep birlikte aziz milletimizle beraber gerçekleştireceğiz."



- "Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getirecektir"

Bakan Soylu, Adana'daki sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek, şunları söyledi:
"Sabah erken saatlerde gazetelerde gördüğüm ilan, aslında Adana'nın ve ülkemizin, milletimizin bu konudaki en önemli cevabıdır. Bu konudaki kararlılığımızın tercümesidir. Bu tercümeye minnettar olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Vefat edenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına, ülkemize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yine bu olay vesilesiyle yaralananlara, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Biraz sonra onları ziyarete de gideceğiz. İnanıyorum ki bugünlerde ortaya koyduğumuz bu kararlılık ve bu birleştirici tavır, Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getirecektir. Güzel bir söz var, 'Karanlığın en koyu olduğu nokta, aslında aydınlığa en yakın olan noktadır.' Onlar beceremediler ama biz başaracağımızı ve becereceğimizi bütün dünyaya göstereceğiz."
Soylu, basın mensuplarına sorumlu yayın anlayışları nedeniyle, kamu yetkililerine de ilgileri için teşekkür etti.