ADANA'nın Aladağ ilçesinde kız öğrencilerin kaldığı yurtta yangın çıktı. İlk belirlemelere göre yangında 11 öğrenci ve 1 bakıcı hayatını kaybetti, 13 öğrenci de yaralandı.

SOYLU, FATMA BETÜL SAYAN KAYA VE VEYSİ KAYNAK YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yangının çıktığı öğrenci yurduna gelerek incelemelerde bulundu.

Kaynak, burada yaptığı açıklamada, yangın merdiveninin kapısının kilitli olduğu iddialarına ilişkin, "Valimizle, itfaiye dairesiyle diğer arkadaşlarla görüşeceğiz, tabii ki bir ilk durum tespiti yapmaya gayret edeceğiz." dedi.

Bakan Kaya ise yangınla ilgili, "En ufak bir ihmal varsa sonuna kadar titizlikle araştırılacak. İhmali olanlar sonuna kadar cezasını çekecek." ifadelerini kullandı.

Kaya, yaşamını yitirenler arasında eğitmenin küçük yaştaki bir çocuğunun da bulunduğunu bildirdi.



TRAFODAKİ ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTIĞI ŞÜPHESİ

Başbakan Yardımcısı Kaynak, İçişleri Bakanı Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile beraberindekiler, Adana'daki hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Kaynak, ziyaretler sonrası yangının çıkış nedeniyle ilgili yaptığı açıklamada, "İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı, 'çıkması muhtemel' diyorlar." değerlendirmesinde bulundu.



ÇELİK VE ÇAVUŞOĞLU'NDAN MESAJ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, taziye mesajı yayımladı.

Çelik mesajında, "Çok acı, yürek yakan bir haber. Allah rahmet eylesin kardeşlerimize. Mekanları cennet olsun." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu ise mesajında, "Başımız sağ olsun. Rabbim gencecik yavrularımızın ailelerine sabırlar versin." ifadesine yer verdi.



SÖZLÜ'DEN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Binanın içerisi hem ahşabın tabana döşenmesi hem duvarlara döşenmesi, bunun vernikle kaplanması, yine sentetik malzeme halılarla kaplanması yangının hızla büyümesine sebebiyet veriyor ve yangın merdivenini çocuklar açamayınca bu büyük facia oluyor." diye konuştu.

Sözlü, yangın merdiveninin kapısının kilitli olduğu ilgili iddialara ilişkin, "Çocuklar ya panikten açamadı ya da kilitli. Muhtemelen de kilitli. Yangının elektrik kontağından çıktığı ihtimali ilk edindiğimiz izlenim." değerlendirmesini yaptı.