Soylu, burada yaptığı konuşmada terörle mücadelenin zorluğuna  değinerek, her geçen gün bu mücadeleye ilişkin imkan ve kabiliyetlerin  artırılması gerektiğine dikkati çekti.

İsrail'den insansız hava araçları alındığında birtakım zorluklarla  karşılaşıldığını anımsatan Soylu, savunma sanayisini millileştirmenin Türkiye'nin  en önemli politikalarından birisi olduğunu vurguladı.

Soylu, İçişleri Bakanlığına ait insansız hava araçlarının iç güvenlik  çerçevesinde teröristlerin yerlerini belirlemek için 1 yıl önce havada kaldığı saatin ayda 20 saati geçmediğini, ancak bunların en son haftada 620 saat uçuş  yaptıklarını, bunun da ayda 2 bin 500 saate denk geldiğini söyledi.

Terörle mücadelenin Türkiye'nin dört yanında sürdüğüne işaret eden  Soylu, insansız hava araçlarının ve personelinin, teröristlerin faaliyet alanını  daraltmak, onların hareket alanını kısıtlamak ve ülkenin savunmasına üstünlük  sağlayabilmek için 24 saat görev yaptıklarını ifade etti.

"Herkes memleketimizin geleceğini düşünüyor"

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Birileri bundan rahatsız olmuş. 'Savaşta bile bu kurallar uygulanmaz'  diyor. Savaş ne demek? Yani biz PKK ile savaşıyoruz, öyle mi? Öyle bir zehirli  kelimedir ki bu. Bu kelimenin anlamı şudur, PKK bir terör örgütü değil, Allah  korusun onların dilinde PKK, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile eşit şartlarda  savaşabilecek bir yapının sahibi. Aslında silahlı insansız hava araçlarını bir  şekilde suçlamaya çalışırken, terörle yaptığımız mücadeleden incindikleri apaçık  ortadadır. Bunu açık söyleyeyim ana muhalefet partisinin bu milletvekiline acilen  çağırıp ağzının payını vermesi lazım. İyi ya sivil insanlarımızı öldürecekler,  öyle mi? Sadece ekmek kazanmak için, birisinin elektriğini bir yerden bir yere  bağlayabilmek için gidebilecek silahsız masum insanları öldürecekler, bir tek  sesiniz çıkmayacak sizin. Sonra 'adalet' diye yürüyeceksiniz. Orada  insanlarımızı, köylerinde yolların imecesini yapabilmek için bir araya gelmiş  insanları, sivil masumları öldürecekler."

Birilerinin Türkiye'nin milli savunma sanayisini hedef almasının  boşuna olmadığını belirten Soylu, "Başkalarının tercümanlığını yapıyorlar. Bu  kadar açık ve nettir. Bugün jandarmamız, polisimiz, korucumuz, Türk Silahlı  Kuvvetlerimizin mensupları Mehmetçiklerimiz hep beraber yoğun bir mücadele ortaya  konulmaktadır. Kimse canını düşünmüyor. Herkes memleketimizin hürriyetini,  yarınlarını ve geleceğini düşünüyor." dedi.

SİHA NEDİR?

-İlk silah kullanan insansız hava aracımızdır

-Gövde uzunluğu 6.6 metredir.

-Kanat açıklığı 12 metredir.

-Toplam kalkış ağırlığı 650 kg'dır.

-Faydalı yük ağırlığı 55 kg'dır.

- Azami hızı 135 knottur.

- Servis irtifası 27.000 feettir.

- Havada kalış süresi 25 saattir.