Sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı ile El Bab'ı 13 Şubat'ta terör örgütü IŞİD'den temizleyen Türkiye, şimdi bir diğer terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi Menbic'ten çıkarmaya hazırlanıyor.

Ani bir manevrayla Menbic'in batısındaki köyleri Şam rejiminin askerlerine devreden YPG, Suriye ordusunun arkasına saklanmış görünüyor.

El Bab ve Menbic arasındaki yol üstünde zaman zaman çatışmalar yaşanırken, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri yolun güneyinde, El Amiyah köyünün yakınlarında dört Suriyeli asker yakaladı.

Esir alınan askerler, Suriye hava kuvvetleri mensubu. ÖSO güçleri, askerlerin yerde yatarken çekilmiş görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

SINIRDA ATEŞLENEN ROKETLER FOTOĞRAFLANDI

Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Suriye kenti Çobanbey'den hafta içi Türk askeri konvoyunun fotoğraflarını geçen Reuters haber ajansı, bu kez sınırın Türkiye tarafından fırlatılan roketleri görüntüledi.

Foto muhabiri Halil Ashavi, ateşlenen roketleri Çobanbey'den kadrajına aldı. Arkasında büyük bir beyaz Duman bırakan roketlerin Suriye tarafına doğru gittiği görülüyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bugün yaptığı açıklamada YPG'yi işaret ederek, "Bölgede bir egemenlik alanı oluşturma gayretinin de farkındayız. Zaman zaman buna yönelik bazı cüretlerde bulunduğunu da biliyoruz ama bu cürette bulunduğu her an, tepelerine Türk Silahlı Kuvvetlerinin o öldürücü darbesi iniyor. Münbiç'ten çıkmazlarsa çıkarılacaklarını anladıkları için DEAŞ ve rejimle anlaşarak, bölgeyi rejime bırakmak gibi bir planı devreye sokmaya başladıklarını görüyoruz" dedi.

24 Ağustos'un ilk saatlerinde Karkamış'tan Suriye topraklarındaki Cerablus'a girilmesiyle başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı'nda kısa sürede Cerablus-Azez hattı IŞİD teröristlerinden temizlendi. 90 kilometrelik hat daha sonra güneye doğru genişledi ve 13 Şubat'ta El Bab'da terör örgütü IŞİD'in kökü kazındı. Operasyonda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Türk özel kuvvetleri yer aldı.