Hatay'ın Altınözü İlçesi'ne bağlı Hacıpaşa Beldesi ile Suriye'yi birbirinden ayıran Asi Nehri'ne top mermisi düştü.

Olay saat 18.00 sıralarında Hacıpaşa Beldesi sınırında meydana geldi. Suriye'nin Derkuş ve İdlip kentlerinde muhalifler ve Suriye askerleri arasında çatışmalar devam ederken, Türkiye ile komşu ülkeyi birbirinden ayıran sınır durumundaki Asi Nehri'ne top mermisi düştü. Top mermisinin suya düşmesi nedeniyle ölen ve yaralanan olmadı.

Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı İlçeleri'nin sınır bölgelerine geçen hafta da 5 top mermisi düşmüş, buna Türk Silahlı Kuvvetleri de ateşle karşılık vermişti

TÜRKİYE KARŞILIK VERDİ

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, saat 16.15 sıralarında Türkiye sınırına 3 metre mesafede bir alana, Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarından ateşlenen 1 havan topu mermisi düştü.

Olayda can ve mal kaybı yaşanmazken, olayın hemen ardından değişen angajman kuralları çerçevesinde Hacıpaşa Piyade Hudut Karakolu'ndan karşılık olarak havan atışı yapıldı.

Hatay Valiliği, bölgede hudut birlikleri tarafından emniyet tedbirleri artırılarak gözetleme faaliyetlerine devam edildiğini bildirdi.

AKÇAKALE'NİN GERGİNLİĞİ SÜRÜYOR

Ekim ayı başında Suriye Ordusu'ndan atılan top mermisinin Akçakale'de 5 sivilin hayatına mâl olmasının gerginliği hâlen devam ediyor. Olayın ardından top atışları ile Suriye'ye cevap verilmiş, TBMM'de çıkarılan sınır ötesi tezkere ile de Suriye sınırına askeri sevkiyat gerçekleştirilmişti.

Gergin geçen iki haftanın ardından Asi Nehri'ne düşen top mermisinin Türkiye-Suriye ilişkilerini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.