Uluslararası haber ajansı Reuters, Suriye helikopterinin sınıra yaklaşmasıyla, iki Türk uçağının havalandığını belirtti. Ankara-Şam gerginliği sürerken sınırda yeni gelişmeler yaşanıyor.
Reuters, Suriye helikopterinin Suriye sınır kenti Azmarin'i bombalamasının ardından iki Türk jetinin Suriye sınırı yakınlarında görüldüğünü duyurdu.
Reuters, Türkiye ile Suriye sınırında hava kuvvetleri arasında gerginlik yaşandığını duyurdu. İddiaya göre Türk uçakları, sınıra yaklaşan Suriye helikopterlere engelleme yaptı.

Reuters'ın bildirdiğine göre Suriye tarafından Türkiye sınırına yaklaşan helikopterleri fark eden Türk tarafı, iki savaş uçağıyla önleme yaptı.

Türkiye ve Suriye sınırında uzun süredir sürtüşmeler yaşanıyor. Suriye tarafından Türkiye tarafından atılan top mermileri üzerine sınırdaki hareketlilik daha da hız kazandı.

Özellikle Türk jetinin Akdeniz'de düşürülmesinden sonra TSK'nın jargon değişikliğine gitmesi sınırdaki durumu daha da vahim hale getirmiş vaziyette. Suriye sınırından gelen her top mermisine TSK da aynı anda cevap veriyor.
Ajans, haberini görgü tanıklarına dayandırdı.