11 yaşındaki Aktaş, sağ gözündeki kaybın sol gözünü de etkilememesi için tedavi edilmek istiyor.

11 yaşındaki Yusuf Aktaş Kars'ta su almaya gitti çeşmede 3 Suriyeli ile kavga etti. Sağ gözünü kaybettiği olayı anlatan minik Yusuf, "Su doldurmaya giderken, Suriyeli 3 kardeş bekliyorlardı. İkisi beni arkamdan tuttu, diğer gözüme çubuk sokup, çıkarttı. Ayaklarına su geldi diye yaptılar. Gözüm elimin içine düştü. Bayılmışım" ifadelerini kullandı.

Bülbül Mahallesi'nde bir yıl önce yaşanan olayda, su almak için çeşmeye giden Gülay-Erkan Aktaş çiftinin oğlu Yusuf, iddiaya göre su sıçrattığı gerekçesiyle Suriyeli 3 çocukla kavga etti. Kavga sırasında çocuklardan biri, elindeki tahta çubuğu Yusuf'un sağ gözüne batırdı ve gözünü aydı.

DEVLET YARDIM ELİ UZATTI

Yaşanan konuyla ilgili açıklama yapan Kars Valiliği "Bazı basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan “Cumhurbaşkanımızdan Sadece Bir Göz İstiyorum" başlığıyla yer alan haber konusu Valiliğimizce incelenmiş olup, konu hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur.
 
İlimiz merkezinde 11.07.2018 tarihinde meydana gelen olay neticesinde; Y.A. (12) isimli şahsın sağ gözünden yaralanarak görme yetisini kaybettiği ve gerekli adli işlemlerin yapıldığı anlaşılmıştır. 
 
Olayın akabinde sağlık durumu Valiliğimizce takip edilen mağdur olan Y.A'nın tedavisi özel bir hastanede yapılmış ve kendisine protez göz takılmıştır. Mağdur Y.A ve ailesinin talebi olan tedavi ve cam göz protezi takılması için ilgili hastane ile görüşmeler yapılmakta olup tedavi ve protez masrafları Valiliğimizce karşılanarak sevgili kardeşimiz sağlığına kavuşturulacaktır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur