Bugün Suriye gündemiyle Türkiye'nin talebi üzerine gerçekleştirilen NATO toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Rasmussen, böyle bir olayın tekrarlanmamasını ümit ettiğini belirterek, konuyu endişe ile takip ettiklerini söyledi.

Görüşmede 5. maddenin müzakere edilmediğini ve sadece 4. madde ile ilgili bir toplantı olduğunu söyleyen Rasmussen, "Bugün 5. maddeyi tartışmadık. Sadece danışma amaçlı bir görüşme oldu ve 4. maddeye dayalı olarak bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye bölgesinde bir danışma görüşmesi talep etmişti, bu nedenle mevcut durumu müzakere ettik. Müttefikler kendileri dayanışmalarını bir kez daha dile getirdiler, önümüzdeki günlerde bir takım gelişmeler yaşanırsa, bahsettiğim gibi bu gelişmeleri yakından takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Olayın ardından beklentisinin gerilimin tırmanmaması yönünde olduğunu söyleyen Rasmussen, "Karşılaştığımız çok büyük ölçüde kabul edilemez bir durum ve Suriye'nin de böylesine olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri alması çağrısında bulundum. Olan biten her şeyi çok yakından gözlemliyoruz" dedi.