Yılmaz, "Türkiye'de 250 binden fazla internet hattı kaçak yollarla paylaşımlı olarak kullanılıyor. Bir internet hattını en az 4 kişi kullanıyor. Bu da 1 milyondan fazla kaçak internet kullanıcısı olduğunu gösteriyor." dedi.

Yılmaz, Rize'de 'Rize Basın Buluşması' adı altında ulusal ve yerel medya mensuplarıyla biraraya geldi. Özel bir restoranda gerçekleşen ziyarette Yılmaz, beraberindeki Türk Telekom Kuzey-2 Bölge Müdürü İsa Ömür ve Rize İl Müdürü Rüstem Koçal'la birlikte kurumla ilgili faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Yılmaz, "Türk Telekom'un 30 Eylül 2012 itibariyle 14,5 milyon sabit hat müşterisi, 7 milyon ADSL müşterisi bulunuyor. Türk Telekom 81 ilde, 24 bini aşkın çalışanıyla müşterilerine hizmet veriyor. Kurumumuz, 81 ili birbirine bağlayan 163 bin kilometrelik fiber altyapısı ve tüm ülkeyi kapsayan modern şebekesiyle Türkiye genelinde bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. Türkiye'yi iletişim alanındaki en yeni teknolojilerle tanıştırma misyonuyla yatırımlar gerçekleştiren Türk Telekom, son altı yılda 11 milyar lirayı aşkın konsolide yatırım yaptı. Yine konsolide olarak 2012 yılının ilk dokuz ayındaki yatırım miktarı 1,7 milyar liraya ulaştı." dedi.

Türk Telekom'un Rize'de yaptığı hizmetlerle ilgili bilgiler de veren Yılmaz, şöyle dedi: "Türk Telekom, ana ürünü olan ev telefonu üzerinden müşterileri için geliştirdiği marka işbirlikleri, her ihtiyaca yönelik tarifeler, akşam 7'den sabah 7'ye ücretsiz gibi kampanyalarla müşterileri için değer yaratmayı hedefliyor. Rize'de 72 bini aşkın Türk telekom müşterisi sabit telefon hizmetinden faydalanıyor. 81 ilde aynı zamanda fiber dönüşümü başlattık. Fiber dönüşümü ile Türkiye'nin teknoloji ve iletişim alt yapısında yeni sayfalar açmayı ve dijital kentler oluşturmayı hedefleyen Türk Telekom'un Rize'deki çalışmaları da hızla sürüyor. Eski, yeni yerleşim bölgesi ayrımı yapmadan tüm Rize'nin altyapısını yeniliyoruz. Rize'deki fiber altyapı uzunluğu 1.000 km'yi aşan Türk Telekom, yaklaşık 31.250 haneyi fiber kapsamına almış durumdadır. Türkiye'ye yayılmış 100 bin ağaçlık e-Fatura Ormanları'na bin ağaç ile katkıda bulunan Rize'nin ilçelerinde ücretsiz internet hizmeti sunan 12 adet Türk Telekom İnternet Evi bulunuyor. Ayrıca Rize'de yüzlerce öğrenciye modern eğitim imkânı sunan Rize Ardeşen Türk Telekom Lisesi ve Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli Türk Telekom Rize Güneysu Pazarköy Pansiyonu ve Spor Salonu yer alıyor. Rize Türk Telekom Amatör Spor Kulübünde 173 sporcu futbol oynuyor, 22 judocu aktif olarak spor hayatına devam ederken 8 sporcu da dağcılık yapıyor."

"1 MİLYONDAN FAZLA KAÇAK İNTERNET KULLANAN VAR"

Kaçak internet kullanım oranının Türkiye'de gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Yılmaz, "Ülkemizde 7 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Türkiye'de 250 binden fazla internet hattı kaçak yollarla paylaşımlı olarak kullanılıyor. Bir internet hattını en az 4 kişi kullanıyor. Bu da 1 milyondan fazla kaçak internet kullanıcısı olduğunu gösteriyor. Bu konuda daha fazla müeyyide için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduk. Kaçak kullanım konusunda gereken işlemler yapılacaktır."